Música

disc

xavier castillón

Guerrilla pop

Sanjays publica ‘Food and milk for our babies‘, el seu disc “més polític, sense ser-ho gaire”, per muntar un bon míting festa de pura rauxa empordanesa

  • Sanjays LLUÍS TUDELA.

A ixí ho argumenta la propaganda de Bankrobber, amb citació de Bob Marley inclosa: “I ha arribat l'hora en què la destral petita comenci a tallar l'arbre gran. Podem o no podem? Si Pablo Iglesias fos un veritable revolucionari, en comptes de tancar els seus mítings amb velles cançons de Lluís Llach, hauria de posar a tot volum el nou disc de Sanjays, Food and milk for our babies”. Menjar i llet per als nostres nens: un bon lema en temps de crisi severa. I no és que Sanjays s'hagi passat a la cançó protesta: el tercer disc del grup baixempordanès continua sent tota una festa de rock alternatiu i ballable... però amb consciència social.

Després dels bons resultats de Laboratorium (2012), Sanjays ha tornat a treballar en aquest nou disc amb el bisbalenc Jaume Pla (Mazoni) com a productor. Food and milk for our babies és la referència número 72 del catàleg del segell Bankrobber; la número 1, cal recordar-ho, va ser Welcome to Holland Park (2002), de Holland Park, l'anterior grup de Pla, una banda que, en certa manera, va anticipar l'esperit elèctric i eclèctic de Sanjays. Casualitat o no, el primer disc de Sanjays es titulava Welcome to Lemür City (2010): una autèntica connexió intergeneracional entre músics sorgits de la mateixa zona.

Les onze cançons de Food and milk for our babies es van gravar entre el novembre del 2013 i l'agost del 2014 en quatre estudis diferents: Music Lan (Avinyonet de Puigventós), Soundclub (Salt), els Paracetamol de Jaume Pla a la Bisbal d'Empordà, i els Boqueria Studios que té a Barcelona Òscar Martorell, un dels components de Sanjays i germà de Guillermo Martorell, membre de Mazoni. La formació de Sanjays es completa amb Adrià Cortadellas, Adrià Vergés, Natán Arbó, Pau Giralt i la cantant Demmy Sober, que s'ha acomiadat del grup després de la gravació del disc, per marxar als Estats Units i iniciar una carrera musical en solitari. La nova vocalista de Sanjays és ja, en els concerts de presentació del nou disc, Núria Moliner, germana de l'actriu i cantant Anna Moliner.

“L'anterior disc, Laboratorium, parlava d'experiments amb humans, i és com si ara arribéssim a la Terra per fer un disc més polític, sense ser-ho gaire, amb lletres més crítiques i combatives –però també una mica boges– perquè és el que es respira en l'ambient. Tant el títol com la il·lustració de la portada són de l'època del crac del 29 i de la Segona Guerra Mundial, però els hem transportat a l'actualitat”, expliquen els autors de cançons com ara In war against power, Race for peace –primer single i videoclip– i, amagada al final de tot sense aparèixer en els crèdits, One day the poor will have nothing left to eat but the rich. També hi trobem la rabiosa Cardenalis intraanalis, un tema sobre cardenals i abusos a nens, que precedeix el disco pop de Keep warning, amb el punt de sofisticació que tenia Heart of glass de Blondie fa més de trenta anys. Perquè una de les virtuts de Sanjays és que la seva música suggereix un ampli ventall d'influències ben digerides, pròpies d'un grup que ha escoltat molta música. La propaganda parla de LCD Soundsystem, Pavement, Chk Chk Chk (!!!), Los Campesinos, The B-52's i MGMT. Ells callen i atorguen.

El febrer serà intens per a Sanjays: el dia 13 actuaran a l'Apolo, intercanviant repertori amb Mazoni dins l' Ornitofest ; el dia 21, a la festa de carnaval dels Voltors a la Bisbal d'Empordà, i el 27 de febrer al Razz Club de Barcelona, amb horari de club.

FOOD AND MILK FOR OUR BABIES
Sanjays
Discogràfica:
Bankrobber


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA