cultura

música

xavier castillón

Els clàssics empordanesos

El divendres 10 de juliol comencen alguns dels grans festivals de la Costa Brava

L'oferta no para de créixer, a pesar de tot

L'estiu astronòmic va començar el 21 de juny, coincidint amb el Dia de la Música, però l'estiu musical, almenys a l'Empordà, s'obrirà el divendres 10 de juliol: aquest dia es posaran en marxa alguns dels grans festivals de la Costa Brava, com ara el de Cap Roig i el del Castell de Peralada –el de la Porta Ferrada de Sant Feliu començarà una setmana més tard i el de Torroella es concentra aquest any a l'agost–, i tant a l'Alt com al Baix Empordà debutaran altres festivals i cicles ja força consolidats dins d'una oferta musical d'estiu que, a pesar dels pitjors presagis i d'algunes baixes significatives, no para de créixer, com un dels principals actius culturals i turístics de la plana empordanesa.

El cap de setmana del 10 i l'11 de juliol no serà el més atapeït d'un estiu especialment intens fins al 16 d'agost, però en aquestes dues primeres dates es marcaran força les principals tendències: Cap Roig obrirà amb dos noms de prestigi internacional, l'etern Sting, en la seva segona visita al festival i amb gairebé totes les localitats ocupades (dia 10) i el nord-americà Ben Harper, també reincident en aquest escenari, però ara amb l'al·licient afegit d'haver reunit la seva millor banda, The Innocent Criminals (dia 11). El cap de setmana vinent hi arribarà el duet més desitjat, Tony Bennett i Lady Gaga, amb les entrades exhaurides, tot i que se'n poden trobar en webs de revenda per preus que arriben als 1.750 euros. Cal ser-ne molt fan.

Peralada rebrà els dies 10 i 11 el Ballet Béjart Lausanne, per definir ja d'entrada la seva aposta per la dansa –amb María Pagés (Yo, Carmen) i el comiat de Sylvie Guillem– i per la lírica, amb una nova producció operística (Otello) i recitals de grans veus internacionals, com ara Juan Diego Flórez, però sense oblidar altres àmbits més populars, amb Serrat, Tom Jones, Roger Hodgson i Luz Casal entre els protagonistes del seu Estiu Musical.

El dia 10 també s'obriran Sons del Món i les Nits de Jazz a Platja d'Aro, i ja escalfen motors el festival de Begur, el de Cadaqués, el de s'Agaró, l'Interludi de Calonge, el Portalblau i el Gastromusical de l'Escala, el Jazz Festival l'Estartit i un etcètera que, de moment, sembla no tenir fi.


Sicilià format musicalment entre Irlanda i Catalunya, el crooner mediterrani oferirà el primer dels 8 concerts gratuïts del cicle de jazz a la platja.


Motis i Chamorro, reis de l'estiu, inauguraran el festival de ‘vi & music' empordanès. Vuit concerts a Castelló d'Empúries, Roses i alguns cellers.


Aquest històric del pop britànic i universal, amb gairebé 40 anys de carrera, torna a Cap Roig amb un disc molt personal, The last ship, i tots els seus èxits amb The Police i en solitari. Cap Roig viurà 24 nits plenes d'estrelles fins al 17 d'agost: de Lady Gaga i Tony Bennett a Alejandro Sanz.


Peralada inaugurarà la 39a edició amb tot un clàssic del festival, el Béjart Ballet Lausanne, que difon el llegat del mestre Maurice Béjart, sota la direcció de Gil Roman. Dues funcions, els dies 10 i 11, per obrir un gran estiu d'òpera, dansa i altres gèneres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE