cultura

Cesk Freixas i Judit Neddermann, a l'Ateneu Bar

L'oferta fins a finals d'any de l'espai banyolí inclou tretze propostes de concerts, projeccions i discjòqueis

El cartell del darrer quadrimestre de l'any de la secció de l'Ateneu de Banyoles dedicada a les activitats culturals de petit format, l'Ateneu Bar, inclou tretze propostes (tots els dijous, a les 21 h i amb entrada gratuïta), d'entre les quals destaquen sis concerts. Per ordre cronològic, al petit escenari de la plaça Major actuaran el quartet de jazz liderat per David Mauricio i Claudio Marrero per recrear els temes d'un concert llegendari de Coltrane i Hartman (24 de setembre); la banda de música electrònica tenyida de sons del Carib (“electrotropicalisme” en diuen ells) Cheetah Brava (8 d'octubre); la veu catalana emergent de Judit Neddermann, que presentarà els temes del seu disc Tot el que he vist (29 d'octubre); el cantautor Cesk Freixas per interpretar peces del disc Protesta (12 de novembre); el duo format per la cantant Ana Rossi i el bandoneonista Marcelona Mercadante, coneguts intèrprets de tango (26 de novembre), i el grup Tortellinis, format per gent molt jove (el més gran té 18 anys), que fusiona diferents estils i que ja ha enregistrat una maqueta, Deixa'm dir-te (17 de desembre).

Precisament aquest grup de Tortellà va oferir una actuació en la presentació del programa, feta ahir, amb la presència de força públic i del regidor de cultura, Jordi Bosch, en representació del consistori.

LA DATA

17.09.15
És el dia
de la primera activitat del nou programa de l'Ateneu Bar: la projecció del documental ‘El visionari'.

Fados, psicodèlia i jazz enregistrats

L'Ateneu Bar programa una activitat no gaire freqüent en altres espais, com són els discjòqueis: unes sessions en què un músic o un melòman posa una selecció de temes que li agraden. En aquesta ocasió hi participaran Marta Bramon, que posarà fados (15 d'octubre); Albert Gironès, que ho ha titulat ...In the sky with diamonds (19 de novembre), i el bateria Ramon Prats, que farà un repàs al jazz de la dècada dels cinquanta vinculada a Nova York (10 de desembre).

La tercera activitat de l'Ateneu Bar és la projecció de documentals, en el marc del cicle El documental del mes. Les pel·lícules previstes d'aquí a finals d'any són El visionari, de Marcus Vetter, en què es narra la vida de l'economista Martin Armstrong (17 de setembre); La casa de la morera, de Sara Ishaq, sobre el periple d'una noia iemenita (1 d'octubre); Game Over, d'Alba Sotorra, sobre un franctirador català (5 de novembre), i The visit, de Michael Madsen, que tracta dels contactes amb extraterrestres (3 de desembre).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia