cultura

Al gener, Sopa al Liceu

Sopa de Cabra iniciarà gira al Suite Festival, on Johnny Hallyday farà el seu primer concert a Catalunya d'ençà dels seus dos recitals a Platja d'Aro en els anys setanta

Dos noms propis per al Suite Festival, que ahir va presentar la seva segona edició al mateix espai on celebrarà tots els concerts: el Gran Teatre del Liceu. El primer: Sopa de Cabra, que el 17 de gener iniciaran la gira de Cercles –el seu disc de retorn, a les botigues a partir de demà– en el que significarà, segons Juli Guiu, director del Suite, l'únic concert del grup a Barcelona en tot el 2016. El segon: Johnny Hallyday, figura llegendària del rock & roll francès, que trepitjarà el Liceu el 8 de març, més de quaranta anys després dels seus dos únics concerts a Catalunya: el 24 de juliol del 1970 al Maddox de Platja d'Aro (dirigida, aleshores, per l'emprenedor Oriol Regàs) i el 9 d'agost del 1974 al Palladium de la mateixa localitat de la Costa Brava, tal com recull Xavier Castillón en el seu llibre Nit d'Aro (2014). Les de Hallyday –de 72 anys, i que ja quasi ningú confiava a tornar a veure a Catalunya– són les entrades més cares de tot el Suite: 190 euros a platea.

Sopa i Hallyday a banda, el Suite Festival va anunciar ahir sis actuacions més: Paul Anka, un altre veterà, el 30 de gener; la No Smoking Orchestra del músic i cineasta serbi Emir Kusturica, el 21 de març; la mexicana Julieta Venegas, el 10 d'abril; el cantautor andalús Manuel Carrasco, el 13 d'abril; Chris Cornell, veu de Soundgarden i icona grunge, el 21 d'abril, i el pianista dominicà de jazz Michel Camilo, el 18 de maig. Quatre noms més –que s'anunciaran abans d'acabar l'any– completaran la programació d'aquesta segona edició del Suite, que passa de 9 a 12 recitals i que augmenta el seu pressupost d'1.220.000 euros a 1.500.000. En la presentació d'ahir, Roger Guasch, director general del Liceu, va tornar a justificar l'aposta del teatre líric pel Suite, que l'any passat va vendre 14.183 entrades i va registrar un 81% d'ocupació. “Hem de buscar nous públics; si no ho féssim perdríem una gran oportunitat”, va dir Guasch, convençut que part del públic que l'abril passat va assistir al concert dels alemanys Kraftwerk també pot quedar seduït la temporada operística vinent per Quartet, d'Àlex Ollé de La Fura dels Baus. Les entrades per als vuit concerts estan a la venda des d'ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia