Sam celebra 35 anys en el món de la música amb el disc de duets «Tiempo de amigos»

Hi col·laboren Josep Guardiola, Lucky Guri, Rudy Ventura, Diego Cortés i els cantants de Los Salvajes i Los Mustang

De nom real Salvador Torres, Sam va estrenar el seu àlies artístic quan era encara un nen i anava amb els seus companys a veure programes dobles de spaghetti western al patronat de la Catequística de Figueres. En aquell moment ja apuntava que seria l'homenàs que és ara i sovint s'erigia en el defensor dels més dèbils. Sam semblava un bon sobrenom per a un justicier com ell.

Després va prendre camins més pacífics i artístics: ara commemora els 35 anys de la seva «primera actuació cobrant», el setembre del 1974, també a la popular Cate figuerenca de les dobles sessions de cine. Abans, però, ja havia fet moltes altres actuacions, estrictament per amor a l'art. En els anys setanta, Sam va compartir escenari amb molts dels grans noms de la Nova Cançó: Pi de la Serra, Pere Tàpias, Maria Rossell... Després va cantar amb una orquestra per tot Europa i va arribar a la gran final del programa Gente joven. Una cançó seva també va ser preseleccionada per al festival de l'OTI.

Experiència televisiva

Entre el 1997 i el 1999, Sam va col·laborar regularment en programes televisius com ara Bonic vespre i En directe, Mari Pau. Ara continua cantant en sales com ara La Siesta de Santa Susanna i en alguns locals de Barcelona, i també fa algunes incursions internacionals: l'ofici l'ha portat a ser poliglot i a cantar en rus, txec i hebreu.

Ara, encoratjat pels amics, ha decidit fer-se aquest petit autohomenatge en format CD: quinze cançons que comencen amb un Caruso en solitari i continuen amb diversos duets. Amb Gaby canten Con su blanca palidez de Procol Harum i amb Santi Carulla, Jóvenes de Cliff Richard i els Shadows. En aquest disc «mig en català, mig en castellà», Sam interpreta Rosó (amb Lucky Guri), Paraules d'amor (amb Ruth, de Jaleo), Tens un amic (amb Silvya) i Un nou matí de Cat Stevens, amb Juan Carlos Benzal. Especialment emotius són els duets amb Josep Guardiola (Cuando, cuando), Rudy Ventura (La balada de la trompeta) i Frank Dube (New York, New York). El disc va acompanyat d'un DVD que documenta set mesos de gravació i aquestes col·laboracions, així com també les de Diego Cortés, Francesc Pijoan, Shanaim, Rebeca Carpio, Esmeralda i El Carpio. Amb tots aquests amics, Sam vol presentar «el disc que havia somiat» a ciutats com ara Barcelona, Figueres i Roses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.