cultura

El Festival Pepe Sales dedica a Bolaño una nit de reconciliació amb Girona

L'espectacle central del festival va incloure una vintena d'actuacions durant tres hores, amb boxa a la mitja part

Ple total a l'auditori de La Mercè

Ho va dir Bolaño: “Hi ha moments per recitar poesies i moments per boxejar.” I ahir, durant les tres hores d'espectacle que va durar la gala central del Festival Pepe Sales de La Penyora, va haver-hi literalment moments per a la poesia, la boxa, la música, el teatre, la performance, la dansa i moltes altres coses, totes girant al voltant de l'univers literari de Roberto Bolaño, ahir reconciliat finalment amb Girona: aquella ciutat grisa de principis dels vuitanta on ell va malviure i que ara és “ciutat de festivals”, com li va explicar amb ironia subtil la poeta cubana Amparo Parra, al xilè absent, davant del públic que va omplir un any més l'auditori de La Mercè.

El festival va començar amb un quartet de corda i una pianista interpretant música de Vivaldi, i va continuar amb una combinació de dansa i boxa. Entre els moments més intensos de la primera part va destacar el recitat arrauxat de Jordi Corominas, amb una sofisticada i electritzant guitarrista, i la imponent invocació a Los perros románticos, del cantant i rapsoda Pedro Marín. En la part musical, va haver-hi pop d'alta densitat (Rooms), rock dramàtic (Izzy's Band), flamenc (Javi Coll, Jordi Fornells) i l'harmònica blues de Manel Rost combinada amb les convulsions animals d'Isidre Rebenaque, competint amb Las Perras Erráticas en instints primaris. Per a la mitja part va quedar l'anunciada demostració de boxa, amb tres assalts, que va animar Fèlix Brunet com a speaker, en una nit memorable presentada per Ester Bertran i Ovidi Llorente.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia