cultura

L'Espluga presenta un fons inèdit de xilografia

El Museu de la Vida Rural de l'Espluga de l'Espluga de Francolí exposa, fins al 17 d'abril, la Col·lecció Rubiralta i Garriga. Xilografia catalana. Segles XVII-XIX. La mostra presenta, per primera vegada, el fons inèdit d'una selecció de matrius xilogràfiques de la col·lecció Rubiralta i Garriga.

El fil conductor de l'exposició és el cicle del sol i la lluna, eix fonamental de la vida quotidiana en l'àmbit rural i urbà. La seva influència marca els principals àmbits i expressions de la vida: l'alimentació, el pensament, la creació, les festivitats profanes i religioses, el treball...

Junt als inèdits originals del sol i la lluna, es pot veure l'auca dels 48 oficis i altres talles de fusta, com ara la primera catalogada del mestre Pere Abadal i Morató, del segle XVII. La col·lecció, que reuneix peces dels segles XVII al XIX, també manté relació amb un seguit de peces, estris i màquines de la col·lecció del museu mateix, en què la tècnica i l'estètica es complementen al voltant dels oficis.

Per a la creació d'aquesta exposició, que ha nascut amb esperit de ser itinerant, també s'ha organitzat una xarxa de treball que està formada per institucions, escoles, investigadors i creadors i que creixerà en paral·lel al projecte. Un espai web conservarà, compartirà i transmetrà el coneixement generat per tots els participants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia