cultura

La literatura puja a l'escenari

Maria Cabrera, amb Bikimel, i David Carabén, amb Jordi Llavina, a la Fira Litterarum de Móra d'Ebre

“La fira és una oportunitat d'acostar-se al món literari en un entorn escènic”

La hibridació de disciplines és un fet força comú a l'entorn cultural de Catalunya: art i arquitectura, música i literatura, teatre i circ... Tot és vàlid si el resultat ho val. Aquest és el cas del Litterarum, la fira d'espectacles literaris de Móra d'Ebre, que enguany arriba a la seva novena edició, del 27 al 29 de maig. Aquesta fira, i “no festival”, tal com ha remarcat el director, Albert Pujol, aposta per portar la literatura a l'escenari i així acostar-se a públics de tota mena, des d'adults fins a nens, que tindran l'oportunitat d'acostar-se al món literari en un entorn escènic, més còmode i innovador.

Aquesta edició inclourà 17 espectacles diferents, “tres dels quals seran sobre Ramon Llull coincidint amb el 700 aniversari de la seva mort”, ha dit Albert Pujol. La fira, que com cada any també conviurà amb la Fira del Llibre Ebrenc, que se situa davant d'alguns espais, té per objectiu “crear una aliança entre la literatura i altres disciplines artístiques fent una recreació del llibre a l'espai escènic”, tal com ha explicat Laura Borràs, directora de l'Institució de les Lletres Catalanes,

Dins de la fusió d'arts escèniques, música i dansa amb literatura, la fira té unes residències creatives a Móra d'Ebre que aquest any han culminat amb dues creacions musicoliteràries: la poetessa Maria Cabrera amb la cantant Bikimel i l'escriptor Jordi Llavina amb David Carabén, líder de Mishima. “Durant un cap de setmana dues parelles formades per un poeta i un músic s'han reunit per compartir l'art”, ha explicat el director.

En la programació també destaca Avui Montllor, un homenatge generacional a Ovidi Montllor; Les Supertietes, amb textos d'Empar Moliner; Les extraodinàries aventures de Pere Calders, que reuneix diversos contes de l'escriptor, i Cinc Actrius Lligen Rodoreda, un original recull de paraules, biografies i fragments de Mercè Rodoreda a partir del teatre. Pel que fa a les arrels ebrenques, hi haurà l'estrena de Visitacions, una acció literària de l'escenògrafa Maria Pons, que és el primer espectacle que celebra els elements del patrimoni cultural immaterial de les Terres de l'Ebre a partir de textos de Jesús Moncada o d'Artur Bladé, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

salt
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós