cultura

Tec i Ter presenten un nou projecte patrimonial

El projecte PATRIMC@AT entra en l'actuació del 'País d'Art i d'Història Transfronterer' amb una important ajuda europea

Aquest passat dimarts s'ha presentat a Prats de Molló el projecte de desenvolupament del patrimoni PATRIMC@T que té per objectiu recuperar i valoritzar el patrimoni de la zona. Aquest projecte ha estat seleccionat per la plataforma europea Interreg Europea-POCTEFA per l'any 2016.

La presentació s'ha feta amb presència de nombrosos elegits -batlles i regidors-, i de representants de les institucions de la Generalitat i del Consell departamental de Catalunya Nord .

El projecte PATRIMC@T s'inclou en l'actuació de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) que facilita la realització i gestió comuna d'accions de cooperació del País d'Art i Història Transfronterer de les Valls Catalanes del Tec i del Ter.

A la presentació, el president de l'AECT i també batlle de Prats de Molló, Bernard Remedi, subratllava el revulsiu que suposarà per tot aquest territori i els seus habitants que es podrà fer realitat amb el suport d'aquests fons europeus. La tasca del 'País' concerneix principalment la sensibilització dels seu habitants i dels seus professionals, l'iniciació cap al públic jove i l'oferta turística per posar en valor la riquesa de l'arquitectura però també la urbanística i paisatgística. El territori del País d'Art agrupa 24 municipis del Vallespir i l'Alt Vallespir i set de la Vall de Camprodon des de la vall de la Roma de l'Albera fins a Sant Joan de les Abadesses passant per la vall del Tec, el Vallespir i la Vall de Camprodon.

PATRIMC@T confirma la professionalització de tots els actors turístics i culturals d'aquestes dues valls catalanes que són el primer projecte transfronterer aprovat per les administracions franceses i sud-catalanes.

La presentació del projecte que ha obtingut un finançament de 2,9 milions d'euros per part dels Fons de Desenvolupament Regional Europeu ha anat a càrrec del president de l'AECT i vicepresident de la Comunitat de municipis de l'Alt Vallespir i batlle de Prats, Bernard Remedi, el vicepresident de l'AECT i batlle de Sant Joan de les Abadesses, Ramon Roqué i el vicepresident de l'AECT i batlle de Morellàs-Les-Illes, André Bordaneil.

La iniciativa ha estat inclosa en la primera convocatòria del Programa de Cooperació Territorial França-Espanya-Andorra 2014-2020 (POCTEFA) i ha obtingut un finançament de 2,9 milions d'euros per part dels Fons de Desenvolupament Regional Europeu (FEDER).

Entre altres projectes, es destaca la rehabilitació i habilitació de centres patrimonials de caràcter industrial com La Verneda de Prats de Molló i el Museu del Suro de Morellàs-Les-Illes; el patrimoni religiós amb el Palau i l'Abadia d'Arles de Tec i de frontera i patrimoni militar amb Cal Marquès de Camprodon. També hi ha un apartat de monuments, on s'inclou l'església de Vilallonga de Ter i la del Voló



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA