cultura

Paul Fuster

MÚSIC

“Ens fem massa pel·lícules, a la vida”

Go / Between (Chesapik) és el cinquè disc de l'estatunidenc d'origen català Paul Fuster, que ha viscut a Catalunya durant l'últim lustre. L'estrena, avui, al CAT de Gràcia (21 h).

Què ha estat de la teva vida aquests últims anys?
Continuo vivint a Cardona i, bàsicament, he estat concentrat en la construcció artesanal de bicis i guitarres. Vaig fer Repte (2012) i la gira amb bicicleta [59 concerts arreu de Catalunya, el 2013]. Ara, però, volia allunyar-me una mica de la música, ja que, després, quan hi torno, tinc més coses a dir.
Què el va fer tornar?
L'aïllament que et porta el taller, que està en un soterrani. Hi entro sempre molt animat, però, al cap d'un temps, m'adono que estic extremadament sol i em vénen aquells tics dels paios amb por de sortir de casa. I a mi, en canvi, m'encanten els humans. Estimo tothom! Necessito anar al carnisser i que em digui: “Ei, Pau, com va la música?” I jo contestar-li: “Molt bé! I tu, noi, com va la carn?”
Està integrat en la vida social de Cardona, veig.
Al principi jo era molt exòtic, per aquella gent. Sabien que era fill d'un cardiòleg eminent [Valentí Fuster] i estic convençut que pensaven: “Quina pinta, aquest nano. Amb els milions que deu tenir al banc!” Però un dia necessitaven soldar una cosa i et venien a buscar. I, al final, t'acaben respectant per aquelles manualitats. “Té uns collons, aquest nano... Hauries de veure com solda alumini!” I, ara, sí, em sento integrat.
Què hi ha en el disc, d'aquest període?
Per començar, la soledat. Cardona és un poble tranquil on el silenci pot arribar a fer mal. I fent manualitats acabes fent per nassos reflexions sobre el sentit de la vida que, tard o d'hora, es plasmen en cançons.
A ‘Big Ok', per exemple?
Sí. Vindria a ser “el gran està bé”, “el gran no passa res”. És una cançó sobre el fet que ens fem massa pel·lícules, a la vida. Des de protocols socials fins a comportaments de seguretat per no sentir-nos amenaçats. El Big Ok ve a dir que, al capdavall, no hi ha tants problemes com els que ens inventem.
Ja no canta en català, però.
No, Repte era una cosa especial. Els meus budells i les meves entranyes són catalanes, però he crescut en una altra cultura i mai no he pensat en català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

obituari

Mor als 63 anys Laurent Cantet, Palma d’Or de Canes per ‘La classe’

París
CULTURA

La Mostra Nacional de Teatre Amateur compleix vint anys a Pineda

PINEDA DE MAR

Un tribunal anul·la la condemna contra el productor Harvey Weinstein

Nova York
Cultura

Mor Mike Pinder, cofundador i teclista de The Moody Blues

ART

Una trentena d’obres aspiren al premi d’escultura Vila Casas

Palafrugell
art

El Museu de l’Empordà dedica una retrospectiva pòstuma a Adrià Ciurana

Figueres
música

Nostaldisc celebrarà el 1r campionat gironí de rebobinat de cintes de casset amb ‘boli’ Bic

sant gregori
Torroella de montgrí

El talent més internacional omple de màgia el 12è Fimag

Torroella de Montgrí

Els Premis d’Arquitectura ja han seleccionat les 24 obres candidates

Girona