cultura

CULTURA

Expectació a Arenys per la preestrena de la ‘Laia' de Danés

Diumenge es faran dos passis amb invitació, i dilluns, dos més oberts al públic

S'inclou en la festa de Sant Zenon

Màxima expectació a Arenys de Mar davant la preestrena del film Laia, inspirada en l'obra de Salvador Espriu i dirigida per un dels arenyencs amb més projecció cultural, Lluís Danés. Els responsables de la cinta han previst fins a 4 passis per donar sortida a la demanda creixent. Els dos primers, amb rigorosa invitació, es faran diumenge al Teatre Principal i estaran destinats a la gent que ha participat en el film i a representants institucionals. Dilluns, inicialment s'havia previst una única projecció gratuïta oberta a la ciutadania, però les entrades es van exhaurir en poques hores i es va decidir fer-ne una segona, per a la qual ja queden molt poques entrades, que es poden anar a buscar a l'oficina de turisme fins al divendres. El film té una qualificació per a majors de 18 anys amb escenes explícites de sexe i violència. La preestrena de la pel·lícula s'ha convertit, doncs, en un dels actes estrella de la festa major de Sant Zenon en l'últim dia de la celebració.

Laia és un projecte molt personal i llargament esperat del també escenògraf i guionista Lluís Danés pel qual va implicar un bon grapat de veïns que durant el mes de novembre van convertir diferents espais del municipi en plató cinematogràfic recreant el mite de la Sinera creada pel poeta català. El film narra la dramàtica existència d'una dona que s'ha d'afrontar a una societat tancada que asfixia la seva llibertat.

La col·laboració econòmica de l'Ajuntament d'Arenys de Mar en el film ha estat envoltada de controvèrsia. L'exalcalde estanis Fors (JxA) ha defensat que es van atorgar 60.000 euros perquè hi havia una subvenció compromesa de la Diputació. L'actual alcaldessa, Annabel Moreno (ERC), assegura, però, que els diners han hagut de sortir de les arques municipals i que han condicionat a la baixa les inversions del 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ART

Un incendi malmet part d’una exposició al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

salt
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA
CrÒNICA

Un Sant Jordi fred, però esplendorós