cultura

societat

exposició

Destaquen el compromís amb el país i les llibertats de Carles Fontserè

Inauguren al monestir de Banyoles l'exposició ‘Carles Fontserè. L'aventura artística'

Per primera vegada es mostra la seva creació multidisciplinària

La tenacitat i l'esperança demostrada per l'artista Carles Fontserè és la recepta que ahir va donar el director general d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Jusèp Boya, a Banyoles per entomar la sentència que obliga la Generalitat a tornar les peces del monestir de Sixena que té al Museu Nacional d'Art. En el marc de la inauguració al monestir de l'exposició Carles Fontserè. L'aventura artística, que es dedica a l'artista amb motiu del centenari del seu naixement, Boya va recordar que Fontserè, que va fer vida a Porqueres tornat de l'exili, no es va cansar de lluitar per recuperar la seva obra, que havia estat requisada per la policia franquista.

Fontserè és especialment conegut pels seus cartells i les seves fotografies. L'exposició de Banyoles, però, permet descobrir un artista polièdric, en paraules del comissari de l'Any Fontserè, Ricard Planas. Així, a part dels cartells i de les fotografies, per primera vegada es poden veure olis, escenografia teatral, litografies i dibuixos per a revistes i còmics. “Va ser un home d'una vitalitat desbordant”, va dir el comissari de l'exposició, Josep Rigol.

L'alcalde, Miquel Noguer, va coincidir amb Rigol i Boya a destacar el patriotisme de Fontserè. El director general va insistir en la idea afirmant que l'Any Fontserè és un acte nacional molt rellevant, perquè fa visible una de les personalitats més importants de la Catalunya del segle XX. “Va estar sempre compromès amb el país, les llibertats i la justícia social”, va indicar. A més, va confirmar que la Generalitat i l'Ajuntament de Porqueres estudiaran fórmules per museïtzar la casa on va viure l'artista i per ampliar la difusió del fons Fontserè que custodia l'arxiu comarcal del Pla de l'Estany.

L'Any Fontserè, que commemora el centenari del seu naixement, inclourà una quarantena d'activitats arreu del país fins al 2018. El Museu del Joguet de Catalunya, de Figueres, s'hi ha afegit amb una exposició de petit format i entrada lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE
M. Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona