Arts escèniques

De l’Havana a Nova York

Acosta Danza i el New York Ballet, en la Temporada BBVA de Dansa a Terrassa

La programació inclou 20 espectacles de 17 companyies que podran veure 18.000 persones

Acosta Danza i solistes del New York Ballet i del Mariinsky formen part de la programació de la 38a Temporada BBVA de Dansa , que tindrà lloc al Centre Cultural de Terrassa del 29 de gener al 18 de desembre d’aquest any. La programació inclou 20 espectacles de 17 companyies en 35 funcions, per a què ja són a la venda 18.000 entrades.

El programa inclou actuacions de companyies prestigioses i grans estrelles, entre què destaquen també Ailey II, Agnès Letestu, Lucia Lacarra i Julian Mackay. A més, la temporada homenatjarà Alicia Alonso, primera ballarina absoluta del Ballet Nacional de Cuba, que ha deixat una profunda empremta en la història de la dansa.

Segons el director artístic del Centre Cultural Terrassa, Adrià Fornés, preveuen que fins al mes de juny no podran oferir el 100% de la capacitat del teatre, a causa de les restriccions per la pandèmia. En la primera part de la temporada, hi haurà reprogramacions d’espectacles que no volien “perdre l’oportunitat de veure” i companyies de l’àmbit estatal, per exemple Madrid, el País Basc i Andalusia. D’altra banda, Fornés ha dit que és a la tardor quan han volgut convidar companyies de Geòrgia, els Estats Units i Cuba, “de tot arreu”. Ha remarcat que per a alguns dels espectacles reprogramats ja no queden entrades, com ara Giselle, del Ballet Estatal Rus, previst per als dies 6 i 7 de març.

La temporada passada, va reunir més de 5.000 espectadors, una dada que l’organització valora “positivament”, tenint en compte el tancament total del centre de març a setembre i la posterior reducció d’aforaments. El percentatge d’ocupació de la temporada 2020 ha estat del 84%, una xifra que té en compte els aforaments permesos en cada moment.

Inauguració

La nova temporada s’inaugura el 29 de gener amb El trencanous, que tindrà els ballarins convidats Giada Rossi i Yanier Gómez Noda, solistes de la Compañía Nacional de Danza. Els següents espectacles seran les quatre funcions el Ballet Nacional de España, la companyia de Saragossa LaMov amb Tempus fugit, la companyia Metamorphosis Dance amb Elkarrizketa ilunak (‘Converses a les fosques’), l’esmentat muntatge de Giselle, la gala d’homenatge a Alicia Alonso (10 d’abril) i Coppelia, de PAR en Dansa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona