Música

b1n0: binaris i orgànics

El duet suma electrònica, instruments analògics i diverses veus convidades

Avui actuaran a l’Auditori de Girona, dins del festival Neu!, amb Núria Graham i Phoac

Més notícies sonores des de la Bisbal d’Empordà, una de les localitats amb més músics inquiets per càpita. Connectats fa un parell d’anys a Barcelona, a través de la passió comuna per les primeres gravacions del britànic James Blake, Emili Bosch i Malcus Codolà es van decidir a crear junts una música electrònica diferent i van posar en marxa b1n0, un nom que juga amb el concepte binari i es pronuncia simplement bino. Bosch havia tocat abans amb Acció i Codolà, amb Macrobukkake, entre altres formacions. “El nostre propòsit era fer música electrònica, però fent servir també instruments analògics i altres artefactes sonors. A més, utilitzem la veu com si fos un instrument més. Per això anem canviant de cantants i de vegades les cançons no tenen lletra”, explica Bosch. El seu primer àlbum, titulat com el grup, es va llançar el desembre del 2019, publicat per Foehn Records . En el disc van col·laborar els cantants Núria Graham, Phoac (Pau Vehí, de North State) i Adriano Galante de Seward, o “4dr14n0 64l4n73 d3 53w4rd”, com apareix identificat en els crèdits d’aquest disc, en què les cançons tenen també títols que combinen lletres i números. K0rnul0v3 i F33l, per exemple.

El 10 de gener del 2020, pocs dies després de la sortida del disc, b1n0 es va presentar en públic a la Sala 2 de l’Apolo barceloní, amb un ple que feia vaticinar un gran any per al grup. La pandèmia va trastocar alguns dels seus plans, com ara l’actuació al Sónar. “Però no ens podem queixar: hem pogut tocar en el BAM dins la Model, en el Sala BCN/Curtcircuit i en diversos escenaris de tot Catalunya.” L’any passat van publicar un nou single ( acab ) i ara acaben de llançar Dance dance decadence V1, amb Joan Pons (El Petit de Cal Eril). Per a abans de l’estiu, preparen un EP amb quatre veus diferents, gravat, com tota la música de b1n0, a l’estudi Cardamomo de la Bisbal. Anna Cornudella s’encarrega de les portades i, fent equip amb Frank Lucas, també dels videoclips del grup.

Avui, b1n0 actua a l’Auditori de Girona dins del Festival Neu! (20 h, 14 euros), amb Núria Graham, Phoac i Galante. En directe, el grup es reforça amb Eduard Frigola (saxo, teclats, llums i projeccions en dues pantalles de LED) i Àlex Almirall (baixos). “En els concerts ho toquem tot nosaltres, no disparem res pregravat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda