Cinema

Bon seguiment de la 25a edició de l’Animac en format híbrid

La Secció Oficial Curt i el Petit Animac són els protagonistes de la programació d’aquest dissabte a la Llotja de Lleida

L’Animac celebra el bon seguiment que està tenint l’arrencada del certamen, tant en el format virtual com en el presencial que té lloc des de divendres i durant tot el cap de setmana a la Llotja i el CaixaForum de Lleida. La directora de la mostra, Carolina López, fins i tot s’ha mostrat sorpresa amb “l’escalfor del públic” que segueix el certamen a distància. La part presencial continua tenint un pes especial en aquesta edició amb la secció oficial de curtmetratges com a gran protagonista, a més del Petit Animac que apropa l’animació al públic familiar. López considera que el doble format permet teixir una connexió entre Lleida i altres ciutats del país i a nivell internacional, i assegura “que ha vingut per quedar-se”.

Pel que fa l’Animac presencial, la Llotja de Lleida ha acollit aquest dissabte les primeres sessions del Petit Animac, l’apartat pensat per introduir els infants en el món de l’animació i incentivar la seva curiositat i gust pel cinema.

En aquest espai, també s’han iniciat les projeccions de la secció oficial de curtmetratges que, a diferència de la majoria de la programació, manté les mateixes sessions respecte altres edicions. L’apartat emblema del festival també ha aconseguit conservar la qualitat, segons ha indicat López, ja que a diferència d’altres sectors, l’animació no s’ha aturat per la pandèmia i això ha fet que “la collita sigui tant bona com la de qualsevol altre any”.

Un altre acte destacat de la jornada de dissabte és la conferència a càrrec de Daniel López Muñoz, dissenyador i director artístic de personatges amb més de 15 anys d’experiència a Pixar. Entre altres, ha treballat en títols com Up, Soul i, darrerament, en la direcció artística i disseny de personatges de ’Luca’, la pròxima pel·lícula de la companyia.

Així doncs, López ha indicat que la primera sensació d’aquesta 25a edició ha estat “molt positiva” i, fins i tot, “una mica inesperada” ja que pensava que el format en línia seria “més fred”. “Però estem rebent un feedback molt bo”, ha assegurat. També ha destacat que aquest doble format permet teixir connexions entre Lleida i altres punts de la geografia: “Hi ha hagut molta feina a reconvertir l’edició però ha valgut la pena l’esforç pel bon seguiment que estem tenint”.

La directora de la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya confia que de cara a noves edicions la part presencial pugui recuperar pes, encara que ha assegurat que el format híbrid “ha arribat per quedar-se”. Per una banda, considera que la mostra presencial “és insubstituïble” per poder generar sinèrgies, encara que per l’altra admet que la part virtual permet arribar a més públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia