Música

Miquel Abras, de cinc maneres

El músic bisbalenc ha enregistrat el seu onzè disc, ‘La felicitat també plora’, amb cinc productors diferents

“M’agrada compartir la música i intento envoltar-me de gent que cregui en el projecte”

Quinze anys després d’haver debutat en solitari amb l’àlbum Entre mil vidres trencats, el cantant i compositor bisbalenc Miquel Abras publica el seu onzè disc –comptant el que va gravar amb Cesk Freixas i el directe Fills del Mar Tour (2019)–, titulat La felicitat també plora (U98 Music). Onze discos en quinze anys és una mitjana exemplar que parla d’un músic molt treballador i prolífic. Ja ho va demostrar el 2018 amb la publicació simultània de dos discos diferents i complementaris, Punt de partida i Punt de no retorn, i ara amb un disc en què continua la seva recerca de noves sonoritats d’una altra manera. Les onze cançons que l’integren han estat vestides musicalment parlant per cinc productors diferents: Carlus Ramió, que ha treballat amb Abras en tots els seus discos, aquí produeix tres cançons; Albert Solà i el grup de pop electrònic Minova, tres cançons més respectivament; Xeco de Paula ha produït un dels temes (Crits sota l’aigua) i Danko Compta, que va ser el bateria de la gira Fills del Mar, ha compost i produït De caps per avall. “M’agrada compartir la música i sempre intento envoltar-me de gent que cregui molt en el projecte. El resultat ha estat un disc amb una gran varietat de sonoritats. I reconec que al principi estava una mica cagat [riu], perquè els passava les cançons pràcticament despullades i els donava carta lliure per produir-les. Per fer això has de creure molt en les persones amb les quals treballes.”

Durant l’any passat, Abras va anar preparant el terreny amb dos singles, Flor d’estiu, també amb la col·laboració vocal de Minova –l’altra convidada del disc és la cantant Clara Gispert, a Crits a sota l’aigua–, i un segon senzill titulat Ara que ets ocell. I ara s’acaba de llançar com a single i videoclip el tema que obre el disc, Què serà de les nostres vides. En el videoclip , dirigit per Guillem Roma, apareix un dels fills d’Abras interpretant el paper del cantant quan era adolescent i anava a assajar a casa del seu amic i, ara de nou bateria, Toni Molina. I també hi surt el seu pare, l’artista plàstic Joan Abras, tocant amb un trio a la sala Mariscal de l’Estartit, com si fos el seu fill amb uns quants anys més, en un futur hipotètic però versemblant.

A pesar de tota la diversitat sonora del disc , amb elements electrònics i detalls diversos, en directe el grup d’Abras per a la nova gira serà un quartet clàssic de rock: Toni Molina, bateria; Xeco de Paula, piano i teclats; Carlus Ramió, baix, i Miquel Abras, guitarra elèctrica i acústica i veu. Així es podrà comprovar el 10 d’abril en el primer concert de la gira, que tindrà lloc al Teatre Municipal de Girona, dins del Festival Strenes , on Abras ja va gravar l’esmentat disc en directe, llavors a les escales de la catedral.

A Abras no el preocupa gens que les cançons sonin diferent al disc i en directe; al contrari, gairebé el motiva més: “El disc s’escolta a casa i, en directe, a mi m’agrada deixar-me portar per les emocions del moment.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona