Llibres

El festival Món Llibre torna aquest cap de setmana amb un nou format

L’aperitiu infantil de Sant Jordi programa itineraris adaptats a la pandèmia i evita la manipulació dels llibres

El festival de literatura infantil Món Llibre ha tornat aquest cap de setmana a Barcelona després que l’any passat no es pogués celebrar per la pandèmia. Ho ha fet amb un nou format per garantir totes les mesures anticovid i amb les 6.000 entrades reservades prèviament. En aquesta ocasió, però, el mig centenar d’editorials que hi participen han presentat les seves noves publicacions amb formats diversos com un contacontes, trobades amb autors i espectacles per evitar la manipulació dels llibres. Per evitar aglomeracions, s’han programat sis itineraris que tenen una durada d’una hora. En aquesta ocasió, a més de la plaça Coromines i el CCCB, s’han sumat a la cita la Biblioteca Nou Barris i la Biblioteca de Poblenou Manuel Arranz.

Tot i que ja s’han reservat totes les entrades per anar al Món Llibre, l’organització destaca que “hi ha anul·lacions d’última hora” que permeten gaudir d’un dels sis itineraris programats en aquesta ocasió, quatre al CCCB i a la plaça Coromines i els altres dos a les biblioteques.

En declaracions als mitjans, la directora artística del festival, Marta Almirall, ha destacat que aquesta és “una edició molt especial” i ha subratllat que tot i la pandèmia “ha estat possible”. “Uns 5.000 nens de la ciutat i dels entorns tindran l’oportunitat de tornar a estar en contacte amb la literatura infantil i juvenil”, ha remarcat.

Cada itinerari té una durada de poc més d’una hora durant la qual els nens i els seus acompanyants podran gaudir d’un contacontes -en el qual es presentaran més d’una quarantena de contes-, un petit espectacle i una visita a la biblioteca virtual o de les meravelles. Tot plegat acompanyat per actors i actrius que donen vida a autors clàssics com Hans Christian Andersen, Josep Maria Folch i Torres o Astrid Lindgren.

A causa de la pandèmia, però, el Món Llibre té una cara molt diferent i nens només poden triar i remenar entre els exemplars físics que hi ha a la llibreria del MACBA. “No són tangibles, és lògic, però a través dels espais escènics que hem creat en forma de biblioteca especial, biblioteca meravellosa” els nens poden “veure o amb la distància o a través de la pantalla” les novetats editorials que hi ha aquest Sant Jordi, ha detallat Almirall.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS
TEATRE

El TNC aborda la crítica al sistema judicial amb ’Els criminals’

BARCELONA
Cultura

Adeu a Lorena Velázquez, la reina del cinema fantàstic

novetat editorial

Laurent Binet presenta una novel·la epistolar i detectivesca

Barcelona