Música

Poques devolucions en l’Strenes, que continua amb el Talent Gironí

El festival Strenes de Girona mantindrà la programació d’aquest cap de setmana tal com estava prevista –fins a sis concerts– després que hagi acabat el termini que donen els organitzadors als espectadors per demanar la devolució de les entrades. Amb aquest termini poden preveure si el concert serà viable o no. Aquesta setmana, el director del festival, Xavi Pascual, ha assegurat que el nombre de peticions de devolució “ha estat menor” que en les edicions anteriors i per això garanteixen la continuïtat dels concerts.

Precisament, ahir es va presentar la programació de la secció Talent Gironí, apadrinada per la Fundació Valvi, en què hi ha els quatre artistes seleccionats l’any passat: Relat, David Busquets –que actuaran divendres 23 a La Mercè–, Jordi Serradell i Carmen 113 –els guanyadors del 2018, que actuaran dissabte a La Mercè–, a més de la incorporació de Marta Pérez, una membre de Les Anxovetes.El director del festival, Xavi Pascual, ha destacat que Carmen 113 “és la proposta més sòlida i amb un futur prometedor sorgit de les comarques gironines”. Pascual ha recordat que alguns dels seus temes tenen “un recorregut important a les xarxes” i ja han estat incloses en diverses llistes de reproducció. En Jaume, un dels membres de la banda, ha assegurat que aquesta trajectòria arriba després de la “visibilitat” que els va donar el premi de Talent Gironí el 2018 als mitjans de comunicació.A la presentació, un dels membres de Relat, en Nil, ha recordat que ja havien de participar en el festival de l’any passat presentant el primer disc de la banda. La pandèmia, però, va obligar a ajornar la secció de Talent Gironí i la banda també s’ha quedat sense presentar el nou disc. Ara, tornen als escenaris després d’aquest “buit temporal” que ha significat la pandèmia pel grup. Tot i així, en Nil afirmat que al llarg de l’any el grup ha aprofitat per “seguir creant i progressant”. De fet, el músic ha avançat que Relat ha gravat temes nous perquè “amb un any, un grup evoluciona”. Per això ha assegurat que tenen “moltes ganes” de tornar als escenaris i de “demostrar tot el potencial” que tenen en els directes.Per la seva banda, Jordi Serradell presenta el seu disc Ésser viu en què intenta explicar les ganes de viure i la necessitat de pensar en l’ara. “Els humans estem més centrats vivint pensant en les pors i la mort, que no pas en la vida”, ha declarat el músic.Pel que fa Marta Pérez presenta una nova proposta molt “intimista”, segons ha avançat ella mateixa. Es tracta d’un EP que ha llançat on intenta explicar com “dues persones es coneixen i munten el seu paradís particular” però després mostren com avancen en la tornada a la realitat.Ara, el guanyador d’aquest 2021 el seleccionarà un jurat format professional. El guanyador actuarà durant la Gala del Voluntariat que es fa a Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia