Llibres

Els escriptors tornen al carrer en un Sant Jordi “boníssim” per trobar-se amb els lectors

“Serà el millor 23 d’abril que hem viscut mai”, augura Albert Om

Un any després d’un Sant Jordi confinat i d’un 23 de juliol amb trobades entre autors i lectors molt reduïdes, els escriptors han tornat aquest divendres als carrers per viure el “millor Sant Jordi” que s’ha viscut mai, com ha assenyalat el periodista Albert Om. Om, que a les deu del matí ha signat exemplars del seu llibre El dia que vaig marxar (Univers), també ha augurat un Sant Jordi “boníssim”. De fet, des de primera hora els escriptors s’han retrobat amb els seus lectors. En aquest sentit, l’escriptora Irene Solà ha apuntat que viu el dia “amb moltes ganes i amb molta alegria” precisament per aquest retrobament amb lectors i escriptors.

Albert Om, Irene Solà, Oriol Mitjà, Rafel Nadal, Xavier Bosch, Gerard Quintana, Maria Barbal, Alba Dalmau, Javier Cercas, Borja Bagunyà, Eva Baltasar i Dolores Redondo són alguns dels molts autors que signen llibres aquest divendres a les llibreries i a les parades de les zones perimetrades.

A les deu del matí, Albert Om, autor d’’El dia que vaig marxar’ (Univers), signava exemplars a la parada de la llibreria Jaimes. Om ha augurat un Sant Jordi “boníssim perquè tot i que no serà igual de fa dos anys pels autors, els lectors i tothom serà el millor Sant Jordi que hem viscut mai perquè en teníem moltes ganes i forma part de la represa i el bon temps”..

El nou llibre d’Om se situa a les primeres posicions de les llistes dels més venuts. “Fa 21 anys que no tenia un llibre i que no vivia Sant Jordi i ’El dia que vaig marxar’ ha sortit fa dues setmanes i tinc molts bons comentaris”, ha indicat el periodista.

Una hora després Irene Solà signava exemplars de Canto jo i la muntanya balla (Anagrama), a la parada de la llibreria Laie a la zona perimetrada de Passeig de Gràcia. Ha apuntat que viu el dia “amb moltes ganes i amb molta alegria de retrobar-se amb els lectors i els escriptors”. Ha assegurat que les seves sensacions són molt bones i que els lectors li han transmès les ganes d’estar vivint aquesta jornada. Ha dit que l’any passat va trobar a faltar molt el Sant Jordi.

Solà ha assegurat que està molt agraïda per l’èxit de Canto jo i la muntanya balla: “És una sorpresa i un viatge que està sent molt espectacular”.

L’autor de Mar d’estiu (Univers), Rafel Nadal, i el de A cor obert (Columna), Oriol Mitjà, han signat a la mateixa hora a la parada del Fnac Passeig de Gràcia. Nadal no creu que sigui el millor Sant Jordi de les nostres vides, però el que ens anuncia que tindrem els millors Sant Jordi de les nostres vides. Considera que és un Sant Jordi poc de passejants i és molt de lectors i compradors. “Estem molt a prop d’un Sant Jordi normal”, ha afegit.

’A cor obert’ ha encapçalat des de la seva publicació fa dues setmanes les llistes dels més venuts en català de no-ficció. Mitjà ha manifestat que havia fet escriptura científica, però és la primera que dedica llibres per Sant Jordi i ha considerat que es nota als carrers que “hi ha un punt d’inflexió en el qual es veu que comencem a fer un desconfinament i que la protecció de les vacunes i les proteccions personals eviten que hi hagi noves onades”. Ha manifestat que s’encara una nova etapa per deixar enrere el que han estat els dotze mesos més fatídics de la història recent.

Preguntat pel dispositiu de seguretat, Mitjà ha recalcat que es compleixen les mesures bàsiques de trobades a l’exterior, obligatorietat de la mascareta i gestió de cues. Així mateix, ha fet una crida a que les persones d’alt risc “no haurien d’anar al Sant Jordi, aquelles que no estan vacunades i són grans”.

Xavier Bosch

Qui està també entre els més venuts però en aquest cas en ficció és Xavier Bosch i la novel·la La dona de la seva vida (Columna). A la una, Bosch ha signat llibres a Ona i ha assegurat que aquest és “el millor Sant Jordi de tots els temps”. Entre els comentaris que li fan els lectors, Bosch ha indicat que és molt bonic que encara n’hi ha que el descobreixen amb el nou llibre. “Els autors tenim encara el nostre recorregut per eixamplar la base”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona