Llibres

Els llibreters donen per fet que superaran les expectatives de venda després d’un Sant Jordi “molt bo”

El sector confia que facturaran més del 60% del que van fer en la diada del 2019

El gremi destaca l’èxit d’algunes de les noves localitzacions proposades pels ajuntaments per evitar aglomeracions

Satisfacció entre el gremi de llibreters aquest Sant Jordi. A falta de tancar les xifres definitives, el sector dona per fet que superaran el 60% de la facturació que van fer la diada del 2019, i que s’havien fixat com a expectativa.

“Realment la sensació és molt bona i l’ambient de festa és molt positiu”, assenyala la presidenta del gremi de llibreters de Catalunya, Carme Ferrer.

Des del sector destaquen el fet que molts dels ciutadans han volgut sortir expressament aquest divendres a passejar i comprar-se el llibre.

De fet, Ferrer se sorprèn de la quantitat de gent que hi ha hagut tant als espais habilitats per fer parada com a les botigues físiques durant tot el matí. “La veritat és que estem molt contents. No hem parat”, remarca.

El gremi s’havia fixat facturar un 60% del que va fer el Sant Jordi de 2019. Tot i això, Ferrer creu que la xifra s’enfilarà més enllà, si bé encara no han pogut tancar les xifres definitives. Tot i que només són sensacions, la realitat és que les zones habilitades pels ajuntaments, així com les mateixes llibreries, han estat un formiguer de gent, que això sí, respectaven escrupolosament les mesures sanitàries.

En molts establiments s’han format cues a l’exterior, especialment a primera hora de la tarda, quan moltes famílies sortien de recollir la mainada d’escola.

La presidenta del gremi s’ha mostrat especialment sorpresa després de veure la quantitat de persones que han passat per les parades i per les llibreries durant el matí i fins a l’hora de dinar. “No ens pensàvem que vindria tanta gent”, concreta. Ferrer reconeix que han hagut de “posar ordre” en molts moments, al veure l’afluència de persones que s’han acostat a comprar llibres. “Normalment la gent et pregunta si pot entrar i avui, en canvi, els hi hem de demanar nosaltres que s’esperin al carrer”, explica.

En tot cas, assegura que està “molt contenta” d’haver pogut recuperar l’ambient de Sant Jordi “amb totes les precaucions”.


La Copa, “un èxit”
Des del gremi han valorat l’èxit que han suposat algunes de les noves localitzacions proposades pels ajuntaments per evitar aglomeracions. Una d’elles ha estat la Copa de Girona. Ferrer reconeix que a l’inici no ho veien “gaire clar”, però la realitat és que ha estat “un espai idoni”.

I és que durant tot el dia el nombre de visitants ha estat constant a la Copa. A primera hora de la tarda hi havia una cua destacable, si bé en cap moment s’han produït aglomeracions, en un espai en el què es calcula que hi caben un miler de persones. “La Copa no ha parat en tot el dia, al matí i a la tarda ha estat funcionant perfectament. Amb prou feines hem pogut dinar”, ha explicat Ferrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia