Música

Entre Montjuïc i el Fòrum

Les Nits del Fòrum ressorgeixen amb Crim i Bad Gyal, el Cruïlla incorpora Izal i Amaral, i el Share Festival es trasllada a l’Estadi

L’Ajuntament destinarà 500.000 euros a subvencionar l’activitat en tots dos espais

Tot i l’absència del Primavera Sound i el Sónar, l’estiu musical a Barcelona, almenys pel que fa les actuacions de gran format, comença a agafar una certa musculatura. A l’anunci, dimarts, de la programació del Grec, s’hi van afegir ahir el cartell de la segona edició de Nits del Fòrum, instigat per l’equip del Primavera Sound, i una nova remesa de noms del Festival Cruïlla, que aspira a poder implementar el mètode científic que, fa cinc setmanes, va fer possible el concert de Love of Lesbian al Palau Sant Jordi davant de 5.000 persones.

Nits del Fòrum, del 17 de juliol al 16 de setembre, rebrà els primers concerts a Barcelona de la maresmenca Bad Gyal des d’abans de la Covid (9 i 10 de setembre), donarà veu a algunes de les revelacions musicals de la temporada (entre les quals la barcelonina Rigoberta Bandini, prevista per al 22 de juliol), es nodrirà de nombroses actuacions de flamenc (Estrella Morente amb Israel Fernández i Diego del Morao, el 18 de juliol, Farruquito i Miguel Poveda, el 29 d’agost, o el Festival de Cante Flamenco de la Mina, el 28 de juliol) i presentarà el primer concert a Barcelona de la gira de desè aniversari del grup tarragoní de punk Crim, programats en un doble cartell amb La Inquisición en la nit inaugural del cicle, el 17 de juliol.

El Cruïlla, per la seva banda, es felicitava ahir que els resultats de la prova científica al Sant Jordi donessin encara més “motius” per assistir, el 8, 9 i 10 de juliol, al Parc del Fòrum, on no hi actuaran Of Monsters and Men i Perota Chingó, que estaven anunciats i han cancel·lat, finalment, les seves gires, però sí Izal, Amaral, Carolina Durante, Ana Tijoux i Tom Walker, que van incorporar-se ahir a un cartell del qual ja se sabien noms, com els de Two Door Cinema Club, Editors, Kase O, Morcheeba, Manel i Sopa de Cabra. Segons Jordi Herreruela, director del festival, “el Cruïlla es farà amb supervisió dels científics que van treballar en el concert del Sant Jordi i en coordinació amb totes les administracions públiques per garantir la seguretat de tots els assistents”.

Concerts a l’Estadi

Per la seva banda, el Share Festival, amb dues edicions, fins ara, celebrades durant un cap de setmana de juliol els anys 2018 i 2019 al Poble Espanyol, s’estendrà entre juliol i octubre a l’Estadi Olímpic i presentarà un cartell d’artistes joves i, en el seu gruix, de noves músiques urbanes en què hi figuren Anuel AA, Stay Homas, La Pegatina, Oques Grasses, Lola Indigo i Morad. Més enllà del Share, l’Estadi rebrà part de la programació de Cruïlla XXS, com ara els concerts de Zoo (12 de juny), Ismael Serrano (30 de juny) i Ana Torroja (25 de juliol), així com d’altres organitzats per la promotora The Project, entre els quals els d’Els Amics de les Arts (27 de juliol) i God Save The Queen (7 de juliol).

La intensa activitat musical d’aquest estiu al Parc del Fòrum i Montjuïc es justifica, en molt bona mesura, pels 500.000 euros que l’Ajuntament de Barcelona, segons va anunciar fa uns dies Jaume Collboni, primer tinent d’alcalde, destinarà a subvencionar concerts de format gran en aquests dos espais.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia