Llibres

Calonge, un ‘poble de llibres’

Algú té pensat obrir una llibreria en breu? Que sospesi l’oferiment que acaba de fer públic l’Ajuntament de Calonge, un poble d’11.600 habitants del Baix Empordà, per tal d’atraure llibreters emprenedors per mitjà d’importants incentius fiscals. El propòsit de la campanya Calonge, poble de llibres, que s’emmiralla en els booktowns europeus, és dinamitzar el nucli antic amb la rehabilitació d’establiments singulars en desús o abandonats a través de la seva conversió en llibreries. Es tracta de set locals buits al centre del poble que posa a la disposició dels interessats en règim de lloguer, amb uns avantatges que van des de la subvenció de fins al 50% en la rehabilitació de l’immoble (amb un topall de 6.000 euros) fins a una bonificació d’un màxim del 90% en la taxa de la llicència d’activitats. A més, ofereix ajuts de fins a 10.000 euros per a l’adquisició d’elements del mobiliari, la decoració, la maquinària i tot l’equipament necessari per a l’inici de l’activitat, i una subvenció de fins a 6.000 euros per a la contractació de personal.

La campanya, presentada ahir a la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona com una iniciativa pionera a Catalunya per l’alcalde, Jordi Soler, i el regidor de Cultura, Norbert Botella, també preveu el suport a la digitalització del negoci, el suport en formació per desenvolupar habilitats empresarials i de gestió, i contacte directe amb el servei d’ocupació de Calonge, així com la difusió de l’establiment en l’agenda cultural de la vila i la participació gratuïta als mercats i festes del municipi.

Amb aquest projecte, l’Ajuntament vol sumar la cultura als atractius de la seva indústria del vi, l’agricultura ecològica, la restauració i, per descomptat, el turisme, que cada estiu atrau a la vila prop de 100.000 persones de fins a 75 nacionalitats. Els impulsors de la campanya, que recorden que Calonge ha rebut el segell de Destinació de Turisme Familiar concedit per l’Agència Catalana de Turisme, calculen que les llibreries de la vila s’adreçaran a un públic lector potencial d’un milió de persones en un radi de trenta minuts en cotxe, a banda de 200.000 lectors estrangers en les seves llengües originals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia