Arts escèniques

La nova temporada del Lliure mira a l’Europa del l’Est

Programa Oskaras Koršunovas, Pau Carrió i Alícia Gorina

El teatre tanca la temporada amb prop de 34.800 espectadors, una ocupació del 80% amb un aforament del 50%

La programació de la temporada vinent del Teatre Lliure mirarà a l’Europa de l’Est i inclourà muntatges de la polonesa Anna Karasinska, el lituà Oskaras Koršunovas i els búlgars Proton Theatre; recuperarà ‘Les tres germanes’, de Julio Manrique, i ‘Bonus track’ de Carol López, i suma espectacles de Pau Carrió, qui dirigirà ‘Crim i càstig’, de Fiódor Dostoievski; ‘Síndrome de gel’ de Clàudia Cedó, dirigida per Xicu Masó, i ‘Aquell dia tèrbol que vaig sortir d’un cinema... Les verges suïcides, 20 anys després’, dirigida per Alícia Gorina. El Lliure ha tancat la temporada amb 34.739 espectadors amb una ocupació del 80% i un aforament limitat del 50% per la pandèmia, 15 dies de tancament el passat novembre i mesos de confinament comarcal.

Juan Carlos Martel, director del Teatre Lliure, ha avançat alguns títols de la temporada vinent que tindrà com a lema ‘El teatre que ens construeix’. La nova programació posarà el focus en l’Europa de l’Est i tindrà una imatge basada en l’arquitectura brutalista i en la concepció del teatre com un espai de construcció creativa, vital i de pensament. Martel Ha dit que tota la programació girarà al voltant de quatre eixos: tradició, violència, paradoxa i família. El director del Lliure ha remarcat que reflexionaran sobre quin és el seu espai com a col·lectiu i com s’ocupa aquest espai que està en construcció.

La mirada a l’Europa de l’Est de la nova temporada, que es presentarà completament el mes de setembre, coincideix també amb el trentè aniversari de la mort de Fabià Puigserver, fundador el Teatre Lliure que va formar-se i va desenvolupar part de la seva carrera com a escenògraf a Polònia.

Temporada

Martel ha assenyalat que han viscut “una temporada històrica” i la pandèmia ha agilitzat un canvi que era necessari en la societat i al Lliure, un canvi que “segueix amb fermesa i convicció”.

El Lliure ha tancat la temporada marcada per la pandèmia de la Covid-19 amb un 80% d’ocupació mitjana a les seves tres sales, 441 funcions i un total de 34.739 espectadors, entre els quals hi ha més de 5.391 nous espectadors i més de 2.124 espectadors digitals al Lliure online. Martel ha destacat que el públic menor de 45 anys segueix representant més del 50% dels espectadors totals.

S’han suspès 76 funcions amb més de 6.500 entrades retornades, la xifra total de públic assistent representa una davallada del 16% amb relació a la temporada passada, l’activitat programada ha aconseguit mantenir els mateixos ingressos, que se situen prop dels 440.000 euros.

Martel ha explicat que el pressupost del 2021 és de 7,2 milions aproximadament i això, ha indicat, és degut a la reducció a l’ingrés de la taquilla. “Hem reduït el pressupost en 1,2 milions i esperem recuperar 800.000 euros de recursos econòmics” i arribar a 8,5 milions, que és el pressupost que tenien el 2019. “La intenció en la temporada vinent és arribar al mateix pressupost que el 2019”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia