Cinema

L’espectador es mira al mirall

El Museu del Cinema proposa que l’espectador es miri al mirall a través d’una exposició que fa honor a la que és una figura clau en la configuració de l’espectacle. Comissariada per Íngrid Guardiola, Andrés Hispano i Fèlix Pérez-Hita, es tracta d’una exposició de caràcter conceptual amb suport audiovisual que endinsa el públic en la representació de l’espectador d’una manera antropològica, establint un recorregut a través dels gravats, les pintures, els objectes i el mateix mitjà cinematogràfic. Inaugurada ahir, es podrà veure fins al 24 d’abril de l’any que ve.

L’espectador com a espectacle s’ha estructurat en cinc àmbits: Conductes i rituals dels espectadors, en què els rols han anat des d’advertir que cal treure’s el barret per no molestar l’espectador del darrere fins a les prevencions sobre la Covid que s’anuncien actualment en les projeccions; La sala: una evolució, que denota un creixement exponencial de les pantalles, des de les barraques fins als grans palaus del cinema passant per una involució en les sales d’art i assaig i les pantalles dels dispositius mòbils actuals; Canvi en la mirada de l’espectador; la sala fosca dins del cinema, com a espai per a les primeres perversions, per a la màgia o la igualació de les classes socials, i Qui són tots aquests que miren, amb què es defineix la condició canviant de l’espectador.

“Invisibilitzat en la foscor de la sala, l’espectador ha viscut al llarg de la història una experiència intensa en la seva discreta passivitat, que ha anat evolucionant fins a esdevenir protagonista dels arguments de les pel·lícules i també fent de les cues un potent element promocional”, expliquen els comissaris que formen part del col·lectiu Soy Camera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA