Arts escèniques

Tàrrega tindrà ‘sambòdroms’

La directora de Fira Tàrrega, Anna Giribet, admet la dificultat de compatibilitzar l’esperit espontani de l’espectador de Fira Tàrrega amb les necessitats de control de la pandèmia d’aquest any. El 9 de setembre es tancarà el parèntesi de 730 dies sense fira a Tàrrega, i haurà de ser amb un format excepcional. Els espectacles de carrer es faran en quatre espais habilitats (escola Àngel Guimerà, Espai Reguer, Espai Trepat i Espai piscines). Per accedir-hi caldrà comprar entrada prèviament i s’habilitaran trams matí/tarda/vespre i nit. Serà de pagament (encara que simbòlic) per assegurar que tothom les utilitza. Si el 2019 es van posar a la venda 12.000 entrades en espais específics i sales, ara se n’hi posen fins a 25.000, la meitat d’aquestes per als sambòdroms.

Giribet va debutar com a directora el 2019 amb una inauguració que va ser una conferència que va donar el lema a l’edició d’aquest any: Habitar l’espai. El 2020 es va haver d’anul·lar cinc mesos abans davant una pandèmia descontrolada (“va ser encertat”, reconeixia ahir el director de l’ICEC, Miquel Curanta). Ara no hi haurà un espectacle d’inauguració, per evitar aglomeracions: “Que sigui cada espectador qui triï entre els diversos espectacles que hi haurà per començar la fira”, convidava Giribet. La celebració dels 40 anys es traduirà en un vídeo de 10 minuts que es projectarà a la paret de l’església en loop, als vespres.

També és excepcional el nombre d’espectacles: fins a 50. Això és degut a la voluntat d’estrenar totes les obres de suport a la creació del 2020 i 2021 (que ja són 23 dels títols), amb què la Fira impulsa la creació. Sí que hi ha espectacles internacionals (només 5) i es percep una majoria de creacions impulsades per col·lectius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia