Art

Uns FAD socials

El reputat guardó d’arquitectura se l’emporten els pisos públics de la Fabra i Coats, de Roldán Berengué

La Casa Omar de l’Eixample, del despatx Arquitectura-G, ha rebut el premi d’Interiorisme

Els 46 habitatges socials de fusta del recinte de la Fabra i Coats, del despatx Roldán + Berengué arqts, han guanyat la 63a edició dels premis FAD d’arquitectura. El jurat ha destacat d’aquesta obra que “posa de manifest com la rehabilitació i la conservació del patrimoni industrial representen un desafiament cada vegada més important per a la definició d’un urbanisme sostenible, resolent de manera brillant la inclusió d’un programa habitacional en una antiga fàbrica del segle XIX”. 

El projecte dels arquitectes Mercè Berengué i Miquel Roldán, impulsat per l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de la capital catalana, combina aquests pisos públics a preus assequibles amb la seu de la Colla Jove dels Castellers de Barcelona en la mateixa nau que van intervenir, un espai de 4.252 metres quadrats que havia tingut l’ús de magatzem de fil de la fàbrica del barri de Sant Andreu.

El diàleg entre el nou i el vell que van plantejar és el que els ha fet mereixedors del reputat guardó per un jurat que també ha concedit una menció a la Casa no Tãmega, a Portugal, dels arquitectes Hugo Ferreira i Nuno Sousa. Roldán + Berengué arqts ja van rebre el 2002 el premi FAD per les cases M&M de Cerdanyola del Vallès.

La Casa Omar, a l’Eixample barceloní, dels arquitectes Jordi Ayala-Bril, Jonathan Arnabat, Aitor Fuentes, Igor Urdampilleta i Albert Guerra (Arquitectura-G), ha rebut el guardó en la categoria d’interiorisme. Segons els experts, “juga amb hàbil equilibri entre un paisatge interior de doble alçada inundat de llum zenital i dos nivells superposats en què els elements-armari del fons reuneixen tota la machine à habiter. L’equilibri espacial de volum i llum acompanya la precisió dels detalls i un savi i agosarat ús de materials i sistemes constructius”. 

Més reconeixements. El de ciutat i paisatge, per a la remodelació de la plaça de las Armas de Ferrol, de l’arquitecte Carlos Alberto Pita Abad. El d’intervencions efímeres, per Intbetween, a Portugal, de Pedro Ribeiro i Ana Ferreira (Pontoatelier). L’Internacional, per una proposta al degradat barri de la Chacarita d’Asunción, Paraguai, dins de la Biennal Iberoamericana d’Arquitectura i Urbanisme (BIAU). I l’Habitàcola, adreçat a estudiants d’arquitectura i interiorisme, ex aequo per als projectes Panot XXI i Homo Ludens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda