Art

Canvi polèmic al Macba

El Macba va fer cessar la conservadora en cap del museu, Tanya Barson, i el cap de programes, Pablo Martínez. Barson ho va anunciar a través del seu d’Instagram i l’agència ACN ho va confirmar de fonts del museu. Segons el Macba, Tots dos casos es deuen als canvis en l’organigrama del museu, en el qual es potenciarà l’educació i la mediació. Barson, en canvi, va denunciar que aquests canvis “no responen a cap necessitat objectiva i tenen com a conseqüència principal la constitució d’un model de gestió museística en què la governança neoliberal se situï per sobre del disseny i desenvolupament de continguts.”

El consell general del consorci del Macba va nomenar dijous passat Elvira Dyangani Ose nova directora del museu i va aprovar un nou organigrama que, segons Barson, agrupa tots els departaments de “l’àrea de conservació” i de programes sota una àrea: direcció general de conservació i recerca. Barson creu que aquests canvis no responen a “cap necessitat objectiva.” També creu que aquestes decisions donen més poder al gerent del Macba, Josep Maria Carreté, i deixa al director artístic “un paper menor i més simbòlic.” Així mateix, critica que amb aquest gir museogràfic s’enderroca el model institucional que el Macba havia construït des de finals dels anys noranta i que li va donar reconeixement internacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona