Música

Cintes sobre Sisa i Burrull a l’In-Edit

Després d’una edició íntegrament en línia, In-Edit, el festival de cinema documental musical de Barcelona, recobrarà la presencialitat del 28 d’octubre al 7 de novembre amb un programa que inclou cintes com ara Jane by Charlotte, retrat de Jane Birkin a càrrec de la seva filla, l’actriu i cantant Charlotte Gainsbourg; A-ha: the movie, al voltant d’una de les grans icones del synth-pop dels anys vuitanta; Moby Doc, aproximació, irònica i alhora existencial, del músic més famós de l’electrònica dels anys noranta, o American Rapstar, una anàlisi de la generació més jove de rapers nord-americans, amb l’epidèmia actual d’opioides als Estats Units com a teló de fons, que inaugurarà la mostra.

De la secció nacional destaquen documentals com Francesc Burrull: un buit que s’ha d’omplir, amb el recentment desaparegut Francesc Burrull, compositor i arranjador, de protagonista; L’home dibuixat. Una conversa amb Jaume Sisa, en què l’autor de Qualsevol nit pot sortir el sol disserta sobre la por o aquesta “droga deliciosa” que són els records; Algo salvaje. La historia de Bambino, sobre el rei de la rumba flamenca, i El cant de la Sibil·la, que reconstrueix el procés de recuperació dels textos originals i la música coral d’aquesta peça.

In-Edit, en el marc del qual també es veuran documentals sobre Tina Turner, Dinosaur Jr, Frank Zappa, Idles i Caetano Veloso, estrena direcció artística amb el repte de continuar donant ales a un sector, el del cinema documental musical, que, amb la pandèmia, segons alertava Toni L. Querol, portaveu d’aquest nou equip, “està contra les cordes però, alhora, es defensa amb imaginació”. Totes les projeccions seran a Aribau Multicines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia