Música

‘El generador’ treu l’experimentació sonora del reducte

El cicle programa quatre xerrades concert a Girona i Olot

Javier Piñango i Xavi Lloses, entre els participants

Després d’haver celebrat les dues primeres edicions els anys 2016 i 2017 a La Cova de La Volta de Sant Narcís, el cicle d’experimentació sonora El generador, promogut per l’Associació Cultural Ameba, celebrarà la seva tercera edició aquesta tardor a Girona i Olot, amb el suport dels ajuntaments respectius i la Casa de Cultura de la Diputació de Girona. El cicle inclourà quatre xerrades concert, un format híbrid que té molt a veure amb la voluntat d’Ameba de fer una autèntica tasca de divulgació d’aquest tipus de propostes musicals, més enllà dels límits del seu circuit i el seu públic habituals. “Ens interessa molt que els artistes puguin explicar en què consisteix el seu treball i també compartir idees i impressions amb els assistents”, va explicar ahir Jordi Murillo, programador del cicle, que va estar acompanyat en la presentació per Quim Ayats i Albert Piñeira en representació de l’Ajuntament de Girona i la Diputació, respectivament. Les entrades per a les quatre xerrades concert són gratuïtes i es poden reservar a través dels webs dels diferents equipaments o del blog d’Ameba: amebacultura.blogspot.com .

El generador s’obrirà el 24 de setembre al Teatre Principal d’Olot amb el duet format per Adriana Montorfano (flauta travessera) i Cecilia Arditto (composició), que hi presentaran els seus treballs Musique concrète i Orquestra del temps, que desenvolupen amb una beca Kreas de Girona.

Javier Piñango (Madrid, 1962), un dels grans activistes de la música experimental espanyola, presentarà el 2 d’octubre a l’aula magna de la Casa de Cultura el seu Horizonte de sucesos , i al mateix escenari actuarà el 6 de novembre Dr. Truna, amb el seu TX3, en què utilitza dos instruments inventats per ell: el toro còsmic i el faristol del futur. El 10 de desembre tancarà el cicle el sempre imprevisible Xavi Lloses, amb una acció sonora a La Marfà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia