Música

Josep Tero cantarà demà a l’art del mar, a l’Escala

El cantautor escalenc està enllestint el seu 11è disc, ‘Fugir i salvar-se’, que sortirà abans de final d’any

Cal·lígraf prepara un llibre sobre cançons seves

El cantautor escalenc Josep Tero actuarà demà, dissabte, dins l’acte d’homenatge a Elvira Mata i Enrich, exdirectora del Museu Marítim de Barcelona i padrina del pailebot Santa Eulàlia, que s’ha organitzat en el marc de la 24a Festa de la Sal , de l’Escala. Durant l’acte, que començarà a les 11 del matí a l’Alfolí de la Sal, Josep Tero oferirà un petit recital de cançons seves dedicades a “l’art de la mar”, als pescadors i a “la necessitat de tenir una mar neta”, fent un duet entre la seva guitarra i l’acordió de Ferran Martínez, que també ha musicat per a l’ocasió el poema La galerna de Pasqua, de Josep Tarrés.

A més, Josep Tero està enllestint a l’estudi de la discogràfica Temps Record el que serà el seu onzè disc, Fugir i salvar-se, un treball fruit d’una profunda investigació sobre “la supervivència del poble jueu i de la cultura occitana-catalana després del gran desastre de Simó IV de Montfort (1150-1218), que va propiciar que trobadors occitans com ara Raimon de Miraval travessessin els Pirineus en la seva fugida i s’establissin a Catalunya”, explica Tero, que per a aquest disc ha musicat poemes de trobadors medievals com ara Jordi de Sant Jordi, a partir de la traducció de Carles Duarte, i també de trobadores o trobairitz que van haver de mantenir el seu anonimat pel fet de ser dones. En aquest cas, Tero ha treballat a partir de les traduccions d’Alfred Badia (Barcelona, 1912-1994). A més, Tero ha creat textos nous per a cinc cançons jueves procedents de diversos punts de la diàspora jueva per la Mediterrània. Està previst que Fugir i salvar-se es publiqui abans de final d’any.

Coincidint amb els 40 anys d’escenaris de Josep Tero , Edicions Cal·lígraf prepara per al 2022 un llibre en què Ramon Moreno reconstruirà la trajectòria del cantautor a partir de 20 de les seves cançons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia