Arts escèniques

El riu Fluvià vertebrarà totes les propostes del festival Lluèrnia d’Olot

S’hi podran veure intervencions amb el foc i la llum com a protagonistes des del Bosc de Tosca fins a Sant Miquel

N’hi haurà més d’una vintena i durarà 16 dies

Tot el tram urbà del riu Fluvià a Olot serà l’escenari del festival de la llum i el foc Lluèrnia (del 12 al 28 de novembre), que abandona els espais del centre per evitar la concentració de visitants per la situació sanitària arran de la Covid-19. El festival arriba a la seva desena edició i vol homenatjar els voluntaris i les entitats i empreses que hi donen suport amb una instal·lació conjunta als ponts sobre el Fluvià.

Al llarg dels 16 dies, Lluèrnia ha programat intervencions efímeres puntuals i, pel nou format, de més llarga durada, concentrant els caps de setmana les propostes que el defineixen, el laboratori d’experimentació de les escoles, el foc com a element generador de cultura i la participació popular.

Com cada any, la participació de les escoles i els instituts d’Olot tornarà a ser un actiu molt important per a la popularització i la difusió del festival a tota la ciutat. Les escoles d’educació infantil i primària d’Olot i la comarca realitzaran una instal·lació conjunta al túnel de Sant Roc amb el títol Hop On!, amb la temàtica del tren d’Olot, justament en l’Any Europeu del Ferrocarril i arran de celebrar-se el 110è aniversari de l’arribada del tren a Olot. En aquesta activitat hi ha la col·laboració de l’Associació d’Amics del Tren Olot-Girona.

D’altra banda, amb la col·laboració del Museu del Cinema de Girona i Innova – Didàctic d’Olot, els instituts d’educació secundària d’Olot i la Garrotxa presentaran a l’Arxiu Comarcal la instal·lació Cine Nic, on es podran veure els resultats de la creació de diverses pel·lícules per a aquesta joguina, que va veure la llum en temps de la República, realitzades pels alumnes d’ESO. També durant tots els dies es podrà veure la instal·lació visual i sonora que ha creat Manel Quintana per al pati de l’Hospici amb la coproducció de l’associació Binari. Aquest creador ha estat des del primer any l’autor de la imatge gràfica del festival des de Bogotà, on residia. Ara ha tornat a Olot.

I, finalment i encara per tancar el programa definitiu, l’oferta inclourà les propostes de les entitats col·laboradores Aoapix i TransefímersMED, el programa transfronterer europeu que promou la Xarxa Transversal.

LA DATA

12.11.21
és el dia en què
s’inicia el festival, que oferirà propostes fins al dia 28 del mateix mes de novembre.

LA XIFRA

10
edicions,
comptant la d’aquest any, han consolidat Lluèrnia com un referent de la tardor cultural del país.

Acompanyar la creació emergent

El festival produeix els quatre projectes guanyadors de la convocatòria oberta per promoure i acompanyar la creació emergent. Es tracta d’Al·luvió, de Gigamo Arquitectos; Llindars, d’Hedonistas Studio i Tal Cual Studio; Negre, d’Albert Palazón, i Hípetre, de 27 Lletres. El Teatre Principal ha programat per als contes a la vora del foc l’espectacle itinerant Paraules que trenquen ossos, de la Companyia Pagans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona