Patrimoni

Oriol Bohigas lliura el seu fons a l’Arxiu Nacional

L’arquitecte i urbanista Oriol Bohigas (Barcelona, 1925) ha lliurat el seu fons documental a la Generalitat amb el propòsit que sigui conservat a l’Arxiu Nacional. El llegat està format per 113 capses de documentació, entre la qual hi ha 32 llibretes de notes de l’activitat personal i pública dels anys 1974-2011, el testimoni de la seva participació en concursos, premis i jornades, a més de l’assessorament d’organismes públics de planejament urbà d’àmbit nacional i internacional (1989-2012), els materials del seu període com a professor i director de l’Escola Tècnica d’Arquitectura de Barcelona (1977-1980) i una col·lecció completa de la seva producció intel·lectual en forma d’articles, molts dels quals, de difusió de les seves idees al gran públic a través dels grans mitjans de comunicació.

L’arxiu, segons la Generalitat, permetrà als investigadors un major coneixement del complex procés de transformació de la capital catalana que va representar la gran obertura al mar dels Jocs del 1992.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia