Arts escèniques

Postissos per al futur de Txèkhov

La Calòrica presenta ‘Arbres, vodka i naus voladores’ en doble sessió, a Salt

La Calòrica rescata Arbres, vodka i naus voladores aquesta tarda en una doble sessió (18 i 20.30 h) al Teatre de Salt, dins del Temporada Alta. El dramaturg Joan Yago i la filòsofa Marina Garcés han lligat els fragments en què Txèkhov parlava del futur i ho han convertit en una estrafolària sessió de ràdio. L’aventura es va poder veure, puntualment, el 12 i el 13 de maig al CCCB després d’estrenar-se el 15 d’octubre anterior en la Biennal de Pensament Ciutat Oberta 2020, en una sessió única a La Model.

És habitual recórrer al doctor Àstrov de L’oncle Vània per parlar de la preocupació per la natura i pel futur. Txèkhov hi fa referència en altres obres com ara Les tres germanes, L’hort dels cirerers i La gavina. Segons Yago, li preocupava el progrés de la societat i ho exposava amb personatges utòpics i alhora perdedors. Ara, La Calòrica hi posa el seu humor cínic i estrafolari per tensar més el patetisme.

I a la Biblioteca de Catalunya

La companyia està en el punt àlgid. La setmana vinent engeguen una temporada a la Biblioteca de Catalunya de Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I. que allargaran fins al 21 de novembre. Va ser el seu treball de fi de carrera, que van aconseguir entrar al Versus durant unes setmanes, i en van fer una notable reposició al Lliure de Gràcia el gener del 2020. Aquesta peça, precisament, ja es va representar el 12 d’octubre al Teatre de Salt. Fins a finals d’any, encara programen funcions de Fairfly al Festival de Otoño representen Els ocells i Feísima enfermedad de gira per Catalunya. Aquesta activitat se suma la primera producció públic, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda al TNC que, degut a l’èxit, va saltar al Teatre Poliorama pel juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona