Música

La GIO s’estrena a Temporada Alta amb dos concerts

La formació, que té deu anys, inicia una nova etapa amb el repte d’acostar la música al públic amb nous formats

L’any que ve farà deu anys que la GIO va fer el debut a l’Auditori de Girona. I ara que l’orquestra simfònica compleix una dècada ha decidit encetar una nova etapa, amb un nou director i noves col·laboracions; també amb una actualització de la marca. Així, l’ara anomenada GIO Symphonia s’estrenarà amb dues produccions al festival Temporada Alta, amb qui encara no havia col·laborat i establint, qui sap, el principi d’una nova amistat. “Nosaltres encantats si són projectes que vagin en aquesta línia, amb una posada en escena i no només un concert on es toqui la novena de Beethoven”, va dir el director del Temporada Alta, Salvador Sunyer, divendres a la presentació del projecte i els dos espectacles.

Concretament, l’espectacle que es podrà gaudir el diumenge 31 d’octubre a la Sala Montsalvatge és Misteris de l’instant, una proposta musical experimental i escènica ideada pel nou director artístic del projecte orquestral, Francesc Prat, i comptarà amb la participació de l’internacionalment reconegut contratenor i director escènic Xavier Sabata, així com dels prestigiosos Cube.bz, autors d’algunes de les millors posades en escena dels últims vint anys.

Com van explicar els principals autors, Prat i Sabat (aquest a través d’una gravació) l’espectacle vol anar més enllà dels límits de les litúrgies habituals dels concerts de música clàssica, tant a nivell musical com d’espai escènic i il·luminació. Amb una acurada selecció musical amb obres de Britten, Rameau, Fauré, Guix, Händel i Mozart, i a partir d’una estructura amb sis moviments inspirada en l’obra Mystères de l’Instant d’Henri Dutilleux, la nova obra de la GIO ha estat reinterpretada per Francesc Prat i desplega una sèrie d’instants que “ens evocaran inevitablement al procés de la creació i a l’acte de viure la vida”, tal com van avançar.

La segona col·laboració amb Temporada Alta és la proposta El Amor Brujo, que es podrà veure el 20 de novembre al Teatre de Bescanó i el 27, al de Palafrugell. Aquesta producció comptarà amb la cantaora Mariola Membrives, que interpretarà la versió original del 1915 de Manuel de Falla i Canciones antiguas españolas de Lorca. També hi actuaran la pianista Marta Puig.

Francesc Prat, director artístic

La Gio Symphonia inicia aquesta nova etapa amb la incorporació de Francesc Prat com a director artístic i es presentarà oficialment en el concert Misteris de l’instant. Segons Prat, la producció resumeix i “condensa” els objectius que s’ha marcat de cara a aquesta nova etapa i per a la propera dècada. Acostar la música al públic amb nous formats, crear “identitat pròpia” i que d’aquí “dos o tres anys” se’ls “reconegui per una certa manera de fer les coses”. Prat és un reconegut director d’orquestra i compositor que reparteix el seu art entre el repertori simfònic, l’òpera i la creació contemporània.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona