Música

El Pot Petit creix

El popular grup de música familiar llança el disc de l’espectacle ‘Les aventures del lleó vergonyós’

“Tigres i cavalls, hipopòtams i algun gall, tots reunits amb el lleó busquen una solució.” Aquesta és la tornada d’El lleó vergonyós, una de les cançons més conegudes d’ El Pot Petit . El grup alt-empordanès, liderat per Helena Bagué i Siddartha Vargas, la Jana i en Pau quan són a l’escenari, s’ha convertit en tot un fenomen de la música familiar a Catalunya, en dotze anys de treball constant. I ara fa un any, El Pot Petit va estrenar al Teatre de Salt, dins del festival Temporada Alta, un nou espectacle amb titelles titulat Les aventures del lleó vergonyós, creat a partir dels personatges de la cançó i adreçat inicialment a la primera infància, de 3 a 5 anys. Ara, U98 Music ha publicat el disc de l’espectacle, amb les sis cançons i una segona part que funciona com a audiollibre, on es pot escoltar la narració de les diferents escenes, per deixar una estona aparcades les omnipresents pantalles. Ara els col·legues del lleó, que abans l’havien assessorat per superar la vergonya, comparteixen amb ell altres emocions com ara la por, l’alegria, la tristesa i la ràbia, que senten de vegades, però que no els defineixen ni han de servir per etiquetar-los.

“Volíem treure tot el suc possible a la cançó, en el bon sentit de l’expressió, perquè hi apareixen uns personatges molt entranyables i els nens i nenes se’ls han fet molt seus. Aquest espectacle amb cançons noves era una bona manera de parlar de les emocions, de com reconèixer-les i gestionar-les”, explica Helena Bagué, coautora amb Ruth Garcia del guió i les lletres de les cançons, mentre que Dani López s’ha encarregat de la composició i la producció musical, a més d’intervenir a l’espectacle com a únic músic multiinstrumentista. En aquest disc, com a l’espectacle, les veus solistes són les de Mercè Munné i Ovidi Llorente, i en Pau i la Jana hi aporten veus secundàries. A tots els efectes, Les aventures del lleó vergonyós és “un disc més d’El Pot Petit” –el cinquè, concretament–, llançat amb el risc conscient que els seus petits seguidors hi poguessin trobar a faltar en Pau i la Jana. “Nosaltres no podem ser a tot arreu, però finalment s’ha demostrat que no hi ha cap problema, perquè la gent que hi participa és boníssima i defensa molt bé l’espectacle”, subratlla Bagué.

Tant El Pot Petit (la banda) com Les aventures del lleó vergonyós continuen voltant, imparables, per escenaris de tot el país –aquest cap de setmana els dos formats han coincidit a la festa major de Banyoles–, i aquest últim espectacle té també molta vida a les campanyes escolars. Per exemple, del 17 al 21 de gener el lleó i els seus amics seran al Teatre Romea de Barcelona, on també s’han programat funcions escolars. “La idea és poder arribar a tenir diferents espectacles girant en paral·lel, creats a partir de l’imaginari que hem anat creant amb El Pot Petit”, diu Bagué. Potser algun espectacle de pirates? I riu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona