Música

Nacho Vegas, Cala Vento i Rodrigo Cuevas al Neu!, que creix i s’expandeix

La vuitena edició del festival s’allargarà durant dos mesos, del 26 de novembre al 30 de gener, amb una vintena d’espectacles a Girona, Salt i Banyoles

El Neu!, el Festival No Internacional de Música i Altres arts, fa un important salt endavant en la vuitena edició, que s’allargarà durant dos mesos, del 26 de novembre al 30 de gener, amb una vintena d’espectacles concentrats en dotze dies de programació, sobretot a mitja dotzena d’espais de Girona, però també a La Mirona de Salt i, per primera vegada, a Banyoles. Al costat de noms destacats de l’escena musical alternativa com ara Nacho Vegas, Cala Vento, Ferran Palau, Joan Colomo, Rodrigo Cuevas, El Petit de Cal Eril i Carmen 113, hi haurà també una àmplia varietat de propostes emergents. El festival dirigit pel músic Xebi Salvatella va escenificar ahir l’inici d’aquesta nova etapa, amb una gran presentació al saló de descans del Teatre Municipal de Girona, que va acabar amb una petita actuació de l’arpista i cantant Anna Godoy, que va interpretar Serà un abisme, de Ferran Palau. En representació de l’Ajuntament de Girona i la Diputació, com a institucions que donen suport al Neu! –un “festival d’interès cultural” per a l’Ajuntament, que li dona suport i estabilitat a tres anys vista–, hi van intervenir Quim Ayats i Albert Piñeira, respectivament.

El Neu! s’obrirà el 26 de novembre al Teatre Municipal amb la ja anunciada presentació del nou disc d’El Petit de Cal Eril, coorganitzada amb Temporada Alta. El 10 de desembre, l’australià Steve Smyth portarà a l’Auditori de Banyoles l’espectacle que va crear per a l’edició 2019/20 del Neu!, i el 18 de desembre la cantant Lu Rois actuarà a La Volta, amb el guitarrista Santi Careta. El 25 de desembre, Cala Vento clourà la gira Fin de ciclo a La Mirona, amb els també empordanesos Medusa Box.

El 9 de gener, Joan Colomo oferirà un concert vermut familiar a La Mercè, i el 14 de gener el fenomen asturià Rodrigo Cuevas actuarà al Teatre Municipal. El 15 de gener, els gironins Carmen 113 presentaran Hipnótica al Yeah, i el dia 16 tornarà al Neu! Miguel Noguera amb el seu monòleg Ultrashow, a La Mercè.

El cap de setmana del 21 i 22 de gener el Neu! tornarà als seus orígens, amb dues intenses jornades de concerts a La Mirona. El divendres, hi haurà músiques urbanes amb Las Ninyas del Corro, Doble & Hug Sound i Vinnie Kairos amb Mad Phi i L’Home Estàtic, i el dissabte tindran lloc les actuacions de Rufus T. Firefly, Ferran Palau, Chaqueta de Chándal, b1n0, Iris Deco i Gáldrick, que estrenarà el nou segell discogràfic del Neu! El mateix dissabte al migdia, Phoac actuarà a l’Estació Espai Jove. La recta final inclourà la presentació del disc de Pol Batlle amb Rita Payés, el 23 de gener a l’Auditori de Girona, on el 30 de gener actuarà el també asturià Nacho Vegas, tot un clàssic de l’escena indie espanyola.

El Neu! es presenta com un festival amb “baix impacte en el medi ambient” –substituirà la publicitat en paper per un “video-attack” que s’explicarà més endavant– i promourà, amb La Marfà, tallers formatius per a joves interessats en les músiques urbanes de barris com ara Germans Sàbat i Taialà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona