Llibres

Una història de llibertat, del Montseny a Irlanda

L’escriptora torderenca Noemí Boixader (1977) presentarà avui la seva primera novel·la, Un estornino llamado Saoirse ( Letrame ) a la Llibreria 22 de Girona, en un acte que començarà a les 7 de la tarda i en què estarà acompanyada per Xavier Piqueras. La història que narra Boixader comença en una localitat situada a la falda del Montseny, on una dona anomenada Ada, òrfena des de molt petita i en plena crisi vital, se’n va a Irlanda a la recerca dels seus orígens i d’una nova vida. Allà descobreix que els seus pares havien estat membres de l’Exèrcit Republicà Irlandès, l’IRA, i que el seu nom real és Saoirse, que significa llibertat en gaèlic. Mentre indaga en els orígens de l’IRA i de la lluita dels irlandesos contra el domini anglès, Ada entra també en un procés de renovació personal: “Hi ha un paral·lelisme entre ella i l’illa d’Irlanda: totes dues busquen un mateix somni, la llibertat. La qüestió és saber quin serà el cost que totes dues han d’assumir per assolir aquest somni”, explica Noemí Boixader . Els esforços d’Ada per intentar esbrinar quin va ser el tràgic destí dels seus pares la portaran també a “conèixer massa tard l’amor de la seva vida”.

En la presentació d’avui, se sortejarà entre els assistents un petit detall d’agraïment i unes book boxes del llibre, amb detalls irlandesos “per regalar aquest Nadal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda