Música

Serrat s’acomiadarà dels escenaris amb una última gira que acabarà el desembre del 2022 al Palau Sant Jordi

El primer concert d’‘El vicio de cantar 1965-2022’ serà a Nova York

El cantautor Joan Manuel Serrat ha anunciat una última gira per acomiadar-se “personalment” del públic amb el qual ha compartit “vida i cançons durant més de mig segle”. Després d’una “inactivitat forçosa” obligada per la pandèmia global de la Covid-19, Serrat torna als escenaris amb ‘El vicio de cantar 1965-2022’. El primer concert tindrà lloc al Beacon Theatre de Nova York el 27 d’abril de l’any vinent, i està previst que la gira acabi al Palau Sant Jordi de Barcelona el 23 de desembre.

En una entrevista a ‘El País’, l’autor de ‘Mediterráneo’ explica que la raó principal del seu adéu dels escenaris és la voluntat “d’acomiadar-se en persona”, no “sentir-se acomiadat per una plaga”. Serrat exposa que vol recuperar la vida familiar, complir amb qüestions “íntimes i necessàries”. “Tocaré i composaré a casa, és possible que gravi un disc. Però no tornaré als escenaris. S’ha de fer en algun moment”, augura.

Serrat justifica la decisió per tot el que ha passat des de la caiguda de Joaquín Sabina el febrer del 2020, que els van obligar a abandonar la gira, i la covid. “Les dificultats m’han anat distanciant. Estava cada vegada més lluny de l’activitat que feia i, tot i que no des del sentiment, el cert és que també estava inevitablement allunyat de la gent. He decidit acomiadar-me en persona”, precisa.

El cantautor ha avançat que planteja la gira passant per “llocs comuns”, acompanyat dels “amics que queden i d’aquells que se’n van anar” i amb records que hi tenen “un gran pes”, inclosa l’Amèrica Llatina. “M’acomiadaré el 23 de desembre a Barcelona. Però fins aquí vull recórrer molts camins”, augura.

Els concerts estaran confirmats per una vintena o trentena de cançons tot i que encara no sap quines. “Aniré acompanyat del meu equip de sempre, tècnics, músics, il·luminadors, els mateixos de sempre. Fins i tot jo seré el mateix”, afegeix Serrat, que no descarta acompanyar-se de companys de professió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia