Música

Tribut a Casals a Washington

La consellera Alsina lloa la figura del músic i referma el compromís del govern amb la democràcia

L’homenatge al músic continua avui amb un concert del duet Pablo Casals a Ciutat de Mèxic

Seixanta anys després del concert que Pau Casals va oferir a la seu de la Casa Blanca –al cor de la democràcia nord-americana– convidat per l’aleshores president John Fitzgerald Kennedy, el govern de la Generalitat va retre –la matinada de dimecres– un càlid homenatge al músic català per excel·lència a la seu de la delegació catalana a Washington.

D’aquell concert inoblidable, el rotatiu The Washington Post va titular la crònica assegurant que “La Casa Blanca s’inclina a un Casals immortal”, així ho va recordar la consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, durant l’acte. “La defensa del mestre Casals de la democràcia connecta amb la defensa que en fa l’actual govern de la Generalitat, que treballa per enfortir-la en un moment on hi ha un conflicte polític que no està resolt”, va subratllar Alsina. A més, hi va afegir que “també connecta amb un país com els EUA, on ningú s’imaginava que rebés un assalt al Capitoli, com va succeir l’any passat”. La consellera ho va fer acompanyada pel delegat del govern català als EUA i el Canadà, Isidre Sala, i pel secretari d’Acció Exterior, Gerard Figueras.

El concert

La interpretació musical va anar a càrrec d’un violoncel·lista que porta Pau Casals al seu ADN. Es tracta d’Amit Peled, criat en un quibuts a Israel i que durant sis anys va actuar amb el violoncel Pablo Casals 1733 Goffriller, una joia cedida personalment per la vídua de Casals, Marta Casals Istomin. Aquest cop Peled va interpretar dues peces, una de les quals era la més cèlebre de Casalsm, El cant dels ocells. Precisament, la vídua va assegurar que, davant l’actual situació política al món, Casals “estaria content per allò que s’ha resolt, però molt amoïnat per allò que encara no s’ha solucionat”.

Continua l’homenatge

El tribut a Pau Casals que promou aquest any el govern forma part de l’I’m a catalan, la frase més popular que va pronunciar a les Nacions Unides i de la qual aquest any es commemora el mig segle de vida. El govern català seguirà escampant el llegat de Casals com una taca d’oli.

El pròxim tribut se celebrarà, avui mateix, amb un concert a càrrec del duet Pablo Casals al Foro Cultural Lenín de Ciutat de Mèxic amb prop de dues-centes persones, entre les quals serà la consellera Victòria Alsina, que fins dissabte serà de viatge oficial a Mèxic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia