Arts escèniques

El Liceu vol obrir una seu a l’IMAX Port Vell

El Liceu continua treballant per trobar un emplaçament per obrir-hi una segona seu, que es dedicaria a projectes més experimentals i contemporanis, després que l’aliança entre l’Hermitage i el teatre líric no fructifiqués. La comissió executiva del teatre, presidida per Salvador Alemany, i on hi ha representades les administracions que el formen, va avalar ahir treballar en els estudis tècnics i econòmics per constatar la viabilitat d’aixecar aquesta segona seu a l’antic cinema Imax Port Vell, tancat des del 2014.

El nou espai donaria cabuda a la seu del Centre d’Òpera de Nova Creació, un ens que impulsaria la nova òpera des de la composició, la dramatúrgia i la direcció d’escena, entre d’altres; inclouria una temporada estable de dansa; programaria òperes barroques i de cambra, i rebria també part de les activitats educatives i d’El Petit Liceu. El projecte, batejat com a Liceu Mar, a més, segons un comunicat emès ahir pel teatre, serviria també com a “dinamitzador de la ciutat de Barcelona” i estaria “obert a tota la ciutadania”.

El fracàs del cinema Imax va cristal·litzar a finals del 2014 amb el tancament definitiu de les instal·lacions i l’obertura d’un procés concursal de l’empresa propietària, Teatromax, que es va resoldre en poc temps per la via de l’acord entre els creditors. Els terrenys on s’ha d’aixecar la segona seu del Gran Teatre del Liceu continuen estant molt degradats i hi va haver un incendi fa dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia