Música

Eclipsi total de Meat Loaf

L’autor de l’àlbum ‘Bat out of hell’ i cançons com ‘Total eclipse of the heart’ ha mort, als 74 anys

Com a actor se’l recorda en films com ‘The Rocky Horror Picture Show’ i ‘El Club de la Lluita’

El cantant i actor nord-americà Michael Lee Aday (1947-2022), més conegut pel nom artístic de Meat Loaf (“Tros de Carn”, en català), va morir dijous, als 74 anys, segons un comunicat publicat al compte de Facebook i corroborat pel seu agent, “envoltat de la seva dona, Deborah; les seves filles Pearl i Amanda i els seus amics més pròxims”.

Considerat un dels reis indiscutibles de les balades hard-rock i una de les veus més singulars del panorama musical, va tenir una trajectòria de sis dècades en què va vendre més de 100 milions d’àlbums a tot el món. Guanyador d’un Grammy, només amb el seu àlbum de debut, Bat out of hell (1977), una obra composta amb Jim Steinman que continua sent un des discos de més èxit de tots els temps, va vendre més de 43 milions d’unitats. A l’estudi no hi va tornar fins a la dècada dels vuitanta, període en què va gravar els discos Dead ringer (1981), Midnight at the lost and found (1983), Bad attitude (1984) i Blind before i stop (1986). Singles com I’d do anything for love (But i won’t do that), amb què va renovar la seva condició de fenomen de masses, o la composició de Total eclipse of the heart, que va popularitzar Bonnie Tyler, el situen entre els grans músics de la història, malgrat que mai se’l va incloure al Rock and Roll Hall of Fame.

Extravagant, histriònic, però també reconegut pel fet de ser molt tenaç i treballador, Meat Loaf va fer les seves primeres passes en el món de l’espectacle treballant en els musicals Hair i More than you deserve, abans de protagonitzar el musical de culte The Rocky Horror Picture Show. Precisament com a actor va protagonitzar més de 65 pel·lícules i apareix en nombroses sèries de televisió. Wayne’s World: ¡Qué desparrame!, Spiceworld: La película, Un tipo peligroso, Un mundo a su medida o Locos en Alabama, són algunes de les seves pel·lícules més conegudes. Però és sobretot pel seu paper de Robert Paulson a El Club de la Lluita (David Fincher, 1999) que els cinèfils li tenen guardat un lloc al cor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà
Crítica
música

Blau de Colònia

GIRONA
calonge

L’Orquestra Di-versiones encapçala el cartell del tercer OncoMusic Fest

calonge

Llum verda a la nova biblioteca central pendent de trobar el finançament de 13,9 milions

SANT CUGAT DEL VALLÈS