Cinema

‘El buen patrón’, favorita als Goya a València

La sàtira El buen patrón, una producció catalana de Mediapro dirigida per Fernando León de Aranoa, és la gran favorita a la gala de la 36a edició dels Goya, que se celebren amb format presencial avui a partir de les 22 h al Palau de les Arts de València.

Javier Bardem, favorit a millor actor per El buen patrón, que ha aconseguit el rècord històric de vint nominacions, i l’actriu australiana Cate Blanchett, que rebrà el nou Goya Internacional, són dues de les estrelles que desfilaran per la catifa vermella. També hi haurà Penélope Cruz, José Sacristán (Goya honorífic), Antonio Banderas, Ángela Molina, Nora Navas, Carmen Mach...

Al darrere d’El buen patrón destaquen dos drames. Maixabel, dirigida per Itziar Bollain i protagonitzada per Luis Tosar i Blanca Portillo, ha aconseguit catorze nominacions als premis de l’Acadèmia del Cinema Espanyol, mentre que Madres paralelas, amb Penélope Cruz, en té vuit. També destaquen les produccions catalanes Mediterráneo (set nominacions), Libertad i Las leyes de la frontera (totes dues amb sis).

La cerimònia, que no tindrà un únic presentador, retrà homenatge al cineasta valencià Luis G. Berlanga, amb motiu del centenari del seu naixement. Hi actuaran, entre d’altres, C. Tangana, Joaquín Sabina i Bebe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia