cultura

Encara Empordart

Dissabte passat, coincidint amb la primera jornada de la festa major de sant Genís de Torroella de Montgrí, la galeria Dunev Art –nom complet: Michael Dunev Art Projects– inaugurava l'exposició col·lectiva d'aniversari 2000-2010, amb trenta-cinc obres de d'alguns dels artistes que han exposat en aquesta galeria del carrer Major de Torroella durant els últims onze anys: una dècada llarga que certifica la bona feina feta per aquest gentleman de l'art que és Michael Dunev, sempre amable i de bon humor, fins i tot quan te'l trobes un migdia qualsevol a la porta de la seva galeria, que és també casa seva, intentant netejar els pixats que hi han deixat, potser per marcar el territori, uns quants desaprensius aparentment humans.

En el trajecte cap a Torroella vam parar a Sant Feliu de Boada, un poble idíl·lic on fins l'any passat tenia la seva seu estiuenca la galeria Cyprus, que sempre inaugurava la temporada amb un dinar a l'exclusiu hotel i restaurant Mas de Torrent, en un acte social que, en certa manera, havia agafat el relleu d'aquell famós i enyorat suquet organitzat per Pere Portabella. Cyprus ha tancat les seves portes “al lloc on estava ubicada fins ara” –segons matisen fonts de la galeria– després de dues dècades d'història i moltes exposicions. Els seus propietaris “volen agafar-se un descans, reflexionar i reconduir el projecte de la galeria, i mantenen la seva activitat encara que no estigui oberta al públic”, afegeixen les mateixes fonts.

Amb una sensació combinada de pèrdua i de canvi irreversible, vam arribar a can Dunev, on la inauguració ja estava en marxa, sense discursos ni protocols superflus, amb els canapès i el cava de rigor i un trio de músics que emetien suaus fragàncies jazzístiques al pati de la galeria, un d'aquells racons màgics que s'amaguen darrere de les pedres nobles del barri vell de Torroella. Repartides per la sala principal i els altres espais de la galeria, hi ha obres de Jaume Amigó, Riera i Aragó, Manuel Solà, Jordi Teixidor, Dominica Sánchez, Estrada, Sergi Aguilar, Fernando Alday, Benjamín Palencia, Antón Patiño, Flor Garduño, Wade Hoefer, Jordi Isern, Carlos Lizariturry, Jordi Martoranno, Carmen Calvo i altres artistes que han deixat empremta a Dunev. Fins i tot, hi ha una petita joia gràfica de Joan Miró, el cartell Aidez l'Espagne, del 1937. L'exposició està oberta fins al 30 de setembre i es pot visitar de dimarts a dissabte (17.30-21.00). És una visita obligada per a aquells que encara creuen que l'Empordà és una bona terra per a l'art, per als artistes i també per als galeristes amb passió per l'ofici, fins i tot quan van mal dades una mica per a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.