Música

Joanjo Bosk: 30 anys en actiu

El figuerenc ha cantat amb grups de rock dur i orquestres de cambra, en cases ocupades, al Liceu i al Lorca Rock

Arriben notícies del sempre inquiet Joanjo Bosk: el cantant figuerenc ha muntat un nou grup, Corada, “una banda de rock de mires àmplies”, amb el guitarrista Albert Serrano, també de Figueres i amb un llarg currículum que inclou el seu treball amb Manolo García, en directe i en disc. Bosk i Serrano es coneixen des que van coincidir als anys noranta, amb els seus respectius grups, al local d’assaig que tenia a casa seva el bateria Martín Rodríguez (Sangtraït, LGP), sense imaginar que tres dècades després es retrobarien per posar en marxa Corada , un projecte ambiciós que ja està treballant a l’estudi i aviat publicarà material.

Joanjo Bosk (1976) fa molts anys que batalla en el món de la música. De fet, aquest any podria celebrar uns quants aniversaris: els 30 anys dels seus primers passos musicals, amb un grup de “punk-rock accelerat” anomenat Krin, que assajava al “mític local de Llers” compartit amb Sangtraït i Àspid; els 25 anys d’Agorafobia, el disc que va gravar amb Zulo, la seva primera banda important; els 20 anys de Babel, el seu debut discogràfic amb Àspid; els 15 anys de la seva estrena en solitari, Después de todo, i els 10 anys de Cançó per Elna, un EP important en la seva trajectòria, dedicat a la cèlebre maternitat nord-catalana que va acollir tantes dones republicanes a l’exili. Aquest últim és l’únic aniversari que Bosk ha celebrat el 2022, amb alguns concerts organitzats en diferents localitats en el marc del festival Barnasants i una cloenda molt especial, el 10 de maig vinent a Elna. De fet, el Barnasants –en el marc del qual també va gravar el seu disc en directe del 2019– ha coeditat en vinil Cançó per Elna , amb dues cançons més: Bombes de mà, recuperat de Figueres-Gernika (2014), amb la guitarra de Quimi Portet, i la seva adaptació de The Partisan, de Leonard Cohen: El maquis.

Hi ha molts més episodis en la carrera de Bosk: les Cançons de la Cançó, amb l’Orquestra de Cambra de l’Empordà; els grups de versions (Vaques Sagrades, Buenas Influencias), i sobretot l’apropament a la cançó d’autor en discos com ara En el temple del vent (2009) i Camí d’aigua (2017), sense perdre mai “el nervi rocker”. Com diu ell, “he cantat en cases ocupades i també al Liceu i al Palau de la Música”, sense oblidar els concerts multitudinaris amb Àspid, com el del Lorca Rock 2003, amb Scorpions. Tota una vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

pensament

Mor el filòsof i polític Josep Maria Terricabras

Girona
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona
NOVETAT EDITORIAL

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA