Art

La Nit dels Museus comença a recuperar-se

Els 75 equipaments de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana que ahir al vespre van participar en la 16à Nit dels Museus, van rebre un total de 102.470 visitants, segons informa l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Un xifra gens menyspreable però encara a mig recuperar l’assistència d’abans de la pandèmia.

Després de dos anys en què la pandèmia va alterar la participació en aquest vespre de cultura museística popular, costa una mica recuperar les bones xifres d’anys anteriors: 176.364 (2017), 203.043 (2018) i 168.171 (2019). El 2020 no es va celebrar i el 2021 amb restriccions, per això només hi va haver al voltant de 34.000 visitants.

En aquesta edició, els visitants van poder escollir entre més de 120 exposicions i més de 60 activitats gratuïtes, entre exposicions temporals i permanents, visites guiades o teatralitzades, tallers, concerts i espectacles de poesia, dansa i teatre, entre d’altres.

Juntament amb Barcelona, hi van participar equipaments de Badalona, Cornellà, Esplugues, L’Hospitalet, Sant Adrià, Sant Joan Despí i Santa Coloma de Gramenet.

Alguns dels equipaments museístics més visitats van ser: el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, (Macba), amb 4.079 visitants; el Castell de Montjuïc, amb 3.533; el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), amb 7.831 visitants; el Born Centre de Cultura i Memòria, amb 3.763; el Museu d’Arqueologia de Catalunya, amb 3.004; Sant Pau Recinte Modernista, amb 3.990; CosmoCaixa, amb 2.793; el Museu Marítim, amb 3.983; el Palau Robert, amb 3.972; el Museu del Futbol Club Barcelona, amb 3.829 visitants...

El total de visitants en els 14 espais ubicats a la resta de municipis de l’Àrea Metropolitana va ser de 9.934 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona