Arts escèniques

El vampirisme de Perucho es presenta al Condal

Sílvia Navarro i Marc Sambola han transformat ‘Les històries naturals’ de l’escriptor en un musical

La companyia Lazzigags produeix una peça que està en cartell només fins al 3 de juny

La companyia Lazzigags (habitual productora de teatre familiar que juga en clau musical) presenta l’adaptació de Les històries naturals de Joan Perucho per a tots els públics. El novel·lista situa la històrica fantàstica en la Primera Guerra Carlina: Un investigador prova de desmentir la llegenda de l’existència d’un vampir al Pratdip. Sílvia Navarro ha fet l’adaptació al teatre procurant mantenir el lèxic ric de la novel·la així com la ironia que contraposa els fets i personatges històrics amb la mirada fantàstica. L’obra es pot veure fins el 3 de juny al Teatre Condal.

Per a Xavier Duch, que participa al musical amb Albeni Aranda, Ester Bartomeu, Clàudia Codony, Eloi Gómez, Anna Herebia, Eduard Hidalgo, Carla Pueyo, Gerard Rodríguez i Ferran Rull, un dels plats forts de la peça és la música de Marc Sambola, “una preciositat”, indicava en una entrevista al pòdcast de Recomana . La música, interpretada en directe, hi incorpora diferents ritmes que ajudin a definir els caràcter antagònics del naturalista, la seva cosina i la resta de personatges.

El musical Les històries naturals es va estrenar l’any passat, però estava previst arrencar dins de l’Any Perucho (2020) en motiu del centenari del seu naixement. La covid va endarrerir totes les activitats de l’Any Perucho i, tot i que el musical s’hagi presentat a la Mostra d’Igualada, es vol donar una nova oportunitat als programadors per veure aquesta peça, en dies d’entre setmana a Barcelona.

Joan Perucho (1920-2003) va ser un jutge que alternava la seva professió amb la de novel·lista de to fantàstic, crític d’art i poeta.

Antoni de Montpalau, reputat científic naturalista de la burgesia barcelonina, es veurà empès a resoldre el misteri de les morts que assoten al poble de Pratdip i s’atribueixen al sanguinari vampir Onofre de Dip. Ajudat per la seva cosina, la capitana de la marina, Isadora Novau i per la jove i valenta Agnès d’Urpí, els ferms principis racionalistes de Montpalau començaran a esquerdar-se.

L’antecedent de La Barni Teatre

La Barni Teatre ha presentat durant vàries setmanes La filla del mar al Teatre Condal. Juntament, Bye bye monstre de Dagoll Dagom (adreçat a un públic familiar al Poliorama) són els dos únics títols presentant en sales de mitjà format en català a Barcelona. De fet, Forever young, que acaba aquest diumenge al Poliorama alterna català i castellà. L’estada de dues setmanes al Condal de Les històries naturals, en principi, no té prevista una ampliació de temporada els anys vinents. Les funcions, a més eviten els caps de setmana, preveient que bona part del públic prefereix sortir a la platja amb l’arribada de la calor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia