Llibres

Lluïsa Julià, nova directora de la ‘Revista de Catalunya’

L’escriptora i crítica literària Lluïsa Julià i Capdevila és la nova directora de la Revista de Catalunya. És la punta visible d’una renovació profunda dins de l’estructura de la Fundació Revista de Catalunya. Hi ha hagut canvis en el Patronat, en la presidència i en la composició dels seus membres; canvis també en la direcció de la Revista i en el consell de redacció. Uns canvis que des d’ara i en els propers mesos pretenen fer uns equips més joves, més paritaris (tot just s’ha començat amb el consell de redacció), més dinàmics i que aporten aires renovats així com l’inici de nous reptes d’acord amb el temps present.

La Revista de Catalunya no solament té un passat de prestigi i de rigor intel·lectual –d’aquí dos anys celebrarà el seu centenari–, sinó també un projecte de futur. Ara es troba en una d’aquestes fases de superació i de compromís renovat amb la societat catalana.

A part del nou equip humà, que és la peça fonamental, s’instal·len en una nova seu, obren un nou web més interactiu, àgil i útil i –a part de la continuïtat en paper– oferiran la subscripció també en digital i treballaran perquè la revista arribi a la xarxa de biblioteques públiques i privades amb l’objectiu de captar nous lectors.

Obren les seves pàgines als escriptors, historiadors, artistes, economistes, cinèfils, fotògrafs, etc. del país i de fora per tal que aportin les seves reflexions a partir d’una aposta a favor de la vigorització de la cultura catalana.

El Consell de redacció està format per Francesco Ardolino (professor de la UB), Lela Mélon (professora de la UPF), Sílvia Tena (cap del departament de gestió i col·leccions del MNAC), Enric Pujol (professor de la UAB i director del Museu de l’Exili, MUME); Elisabet Armengol (doctoranda de la UB) i Jordi Jiménez (doctorant de la UAB).

Els Membres del patronat, són: Josep M. Roig Rosich (president); Jordi Manent (secretari); Francesc Fontbona, Josep M. Murgades; Oriol Pi de Cabanyes Almirall; Josep Reyner; Joan Manuel Tresserras i Vicenç Villatoro, (vocals).

El Comitè assessor, està format per Dr. Cèsar Calmell (musicòleg i professor de la UAB); Dr. Josep M. Domingo (professor de Literatura Catalana de la UB); Dra. Pilar Garcia-Sedas (crítica literària i doctora en Humanitats per la UPF); Dr. Josep Maria Sans Travé (historiador i arxiver. Acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona); Dr. Antoni Simon (catedràtic d’Història Moderna de la UAB); Dr. Jaume Sobrequés (historiador).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El BCN Film Fest obre portes i espera Meg Ryan

barcelona
Mònica Soler Ranzani
Novel·lista

“Faig ficció, però em preocupa molt la versemblança”

Barcelona

Model i artista amb final feliç

Barcelona
ARTS EN VIU

Ròmbic produeix un ‘site specific’ amb 10 titellaires pel seu desè aniversari

BARCELONA
sant feliu de guíxols

Dani Fernández, La Oreja de Van Gogh i Nil Moliner, al 2n Idilic Festival

sant feliu de guíxols
mostra

Nova exposició permanent a la Fundació Josep Pla de Palafrugell

Palafrugell
Crítica

Lloança al gran misteri

Besalú

El Festival de Música de Besalú s’avança a la primavera

Besalú
TEATRE

El Poliorama reivindica Gómez de la Serna i Valle-Inclán amb un cabaret

BARCELONA