Cinema

CINEMA

Els Òscar volen tornar a donar visibilitat als premis tècnics

El nou conseller delegat de l’Acadèmia de Hollywood rebutja tornar-los a excloure de l’espectacle televisiu, com es va fer en l’última gala, però la cadena ABC encara no s’hi ha pronunciat

Els Òscar del 2022 no només seran recordats per la bufetada de Will Smith, sinó també perquè ha estat la primera vegada que els premis tècnics s’han lliurat fora de càmera. El nou conseller delegat de l’Acadèmia de Hollywood, Bill Kramer, ha expressat la seva voluntat que els Òscar tornin a anunciar els guanyadors de totes les categories durant la gala televisada, en lloc de relegar el lliurament de l’estatueta als premiats en les categories tècniques a les bambolines, una hora abans de l’espectacle en directe.

Kramer, que es va estrenar en el càrrec el mes passat, ha declarat a A. Frame, la revista de l’Acadèmia, que li agradaria veure que “totes les disciplines artístiques i científiques són honorades durant l’espectacle”, tot i que de moment ni la institució que presideix ni la cadena ABC, que emet els Òscar, no han anunciat cap canvi en el format discriminador que van estrenar en l’edició passada. “Hem de produir uns Òscar que celebrin el treball col·laboratiu de la indústria”, ha insistit Kramer.

En l’edició de l’aquest any, de les 23 categories cinematogràfiques, 8 es van anunciar abans que comencés la gala, mentre les estrelles encara desfilaven per la catifa vermella i la gran majoria d’invitats encara no havien ocupat els seus seients al Dolby Theatre de Los Ángeles. Durant la retransmissió televisiva, això sí, es va oferir un breu resum del lliurament d’aquests premis considerats “subsidiaris”, que inclouen les categories de documental, edició, maquillatge i perruqueria, disseny de producció, so, curt, curt d’animació i banda sonora.

La decisió dels organitzadors va ofendre bona part de la indústria, i alguns sindicats que representen editors, músics i enginyers de so van plantejar-se un boicot proposant als nominats que rebutgessin la invitació a la cerimònia. L’Acadèmia ja havia anunciat el 2018 la intenció de suprimir de la gala els premis tècnics i entregar-los durant la pausa publicitària, però se’n va retractar pel rebuig de la comunitat cinèfila. Aquest any, però, s’hi ha atrevit, i faltarà veure si els bons propòsits de Bill Kramer aconsegueixen doblegar els seus col·legues i els magnats televisius.

Els Grammy també lliuren molts dels seus premis en una cerimònia prèvia que no s’emet per televisió, però en el seu cas poden al·legar que reparteixen guardons en un centenar de categories, unes quantes per a cada estil de música, enfront de les 23 totals dels Òscar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona