Música

Morlot s’estrena al capdavant de l’OBC

El francès Ludovic Morlot dirigirà divendres el seu primer concert com a titular de l’Orquestra de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) en l’inici de la temporada 2022/2023 de L’Auditori de Barcelona, amb la Quarta, de Gustav Mahler, entre altres peces.

En una temporada que porta com a títol Mort o tornada, el concert (també dissabte i diumenge) es construirà al voltant d’aquest relat, tercer moviment de la trilogia proposada per Robert Brufau, director de L’Auditori, que va iniciar amb La creació i va continuar amb Amor i odi. Morlot, que estarà al capdavant de l’OBC en les pròximes quatre temporades, també dirigirà Let me tell you, del compositor convidat de la temporada, el danès Hans Abrahamsen. En aquesta nova etapa es vol impulsar la presència de l’orquestra en l’entorn digital, els enregistraments, les residències internacionals, els programes de desenvolupament de talent i el creixement de l’orquestra. Morlot, sobre la manera com en projecta la seva direcció, va explicar ahir que vol extreure’n “el màxim”, esprement-ne “tots els ingredients”, però no canviant-los”.

En paral·lel, el foyer de la Sala 1 és el marc fins al 29 de gener de la instal·lació Phonos, una escultura monumental realitzada amb altaveus reciclats per l’artista visual i sonor Marc Vilanova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda