Música

Un tiberi compartit

El Primavera Sound proposa un cartell idèntic per a les seves edicions de Barcelona i Madrid, amb Kendrick Lamar, Blur i Rosalía

Rosalía, Kendrick Lamar, Blur, Pet Shop Boys i Depeche Mode són alguns dels grans reclams del Primavera Sound 2023, que se celebrarà, amb un cartell pràcticament idèntic, del 31 de maig al 3 de juny al Parc del Fòrum de Barcelona i, una setmana més tard, com si un festival fos el mirall de l’altre, a la Ciudad del Rock d’Arganda del Rey (Madrid). Un vídeo encapçalat amb l’epígraf I’ll be your mirror [‘seré el teu mirall’], com la cançó del primer disc de The Velvet Underground & Nico, va servir ahir per revelar el programa artístic del festival, nodrit de més de dos-cents artistes (un dels quals, John Cale, il·lustre component, precisament, de The Velvet Underground) i tan fastuós com era d’esperar.

La del Primavera Sound serà la tercera actuació del Motomami World Tour a Barcelona, després dels dos concerts que Rosalía va fer a finals de juliol al Sant Jordi. La cantant de Sant Esteve Sesrovires, que l’any 2019 ja va triomfar de valent al Fòrum i que aquests dies torna a estar de gira per Europa, on actuarà en ciutats com París i Londres, actuarà en la quarta i última jornada del festival, en què també hi haurà el cantant i discjòquei escocès Calvin Harris, els eurovisius Maneskin (amb una cita abans amb entrades exhaurides, a l’abril, al Palau Sant Jordi), l’artista d’avantguarda Laurie Anderson o dos dels grups de rock més potents que es poden veure en l’actualitat dalt d’un escenari: The War on Drugs i My Morning Jacket, per primera vegada, en el cas d’aquests últims, en concert a Catalunya.

El dia abans s’hi espera el raper més influent del moment, Kendrick Lamar (que no ha actuat a Barcelona des del Cruïlla de l’any 2015), i la primera gira, amb nou disc, que fan Depeche Mode sense el seu teclista Andy Fletcher, a més de les actuacions del productor de música electrònica Skrillex, els clàssics punk-rock Bad Religion o els sempre atrevits –i ara tot just reunificats– The Mars Volta.

Dos noms, d’altra banda, figuren amb lletres més grans que els altres en la programació del dijous: la cantant pop Halsey i els britànics Blur, coincidint amb el desè aniversari de la seva última actuació al festival (i a Barcelona). La banda sueca de metal Ghost, l’electroclash feminista de Le Tigre i els veteraníssims Sparks (que també actuaran el divendres) són altres de les propostes del dijous, primera de les tres jornades de pagament (abonament a 325 euros més despeses de distribució) al Parc del Fòrum.

Qui vulgui veure Pet Shop Boys, en tot cas, no caldrà que es grati la butxaca, ja que el grup de Neil Tennant i Chris Lowe, dos altres veterans, encapçalarà la jornada gratuïta del dimecres, amb presència també del cantant britànic de folk-rock Jake Bugg. El cartell del festival, finalment, es completa amb noms com els de The Moldy Peaches, St. Vincent, FKA Twigs, Four Tet, Ezra Furman, Charlotte de Witte i Eddie Palmieri.

Suede i The Libertines actuaran al Vida

Coincidint, ahir, amb la presentació del cartell del Primavera Sound, el vilanoví Vida Festival va destapar uns quants nom s de la seva pròxima edició, del 29 de juny a l’1 de juliol. En aquest cas, els britànics Suede, el valencià Niño de Elche i els catalans Núria Graham, Julieta i Ernest Crusats, entre altres, s’afegeixen a un cartell en què ja se sabia que hi havia The Libertines, Julieta Venegas i Spiritualized.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia